Kom in actie voor 22Q11!

In 2020 en 2021 is De Maasdijk als maatschappelijk partner aan de Stichting Steun 22Q11 verbonden. De Stichting Steun 22Q11 is het goede doel voor de bijdragen van de deelnemers aan De Maasdijk en wordt aanbevolen als goed doel voor de vrijwilligersbijdragen. Bovendien zet de Stichting Steun 22Q11 de Maasdijk in als fundraiser om de inzet van hulphonden voor mensen met het syndroom mogelijk te maken. Meer uitleg over 22q11 en het meedoen aan de donatieactie hieronder.

Het 22q11 syndroom is na het welbekende Down syndroom het meest voorkomende syndroom. Wist je dat 1 op de 2000 mensen wordt geboren met dit onbekende syndroom? Er worden ­kinderen geboren met de deletie, er ontbreekt dan een stukje 11 op chromosoom 22. Andere kinderen hebben de duplicatie, hierbij is er een extra stukje 11. Je kunt het dus niet herstellen en het blijft je leven lang.

De Stichting Steun 22Q11 spreekt over het 22q11 syndroom (voor de ­deletie én de duplicatie). Het 22q11 syndroom telt vele kenmerken en symptomen: o.a. hart­afwijkingen, afwijkingen aan het gehemelte, afweerstoornissen, lage spierspanning waardoor trage motorische ontwikkeling, voedingsproblematiek, KNO problemen, laag IQ en/of verstandelijke beperking, leerproblemen, spraakproblemen, stoornissen in het autistisch spectrum (ASS), psychiatrische problemen en nog vele kenmerken meer.

Niet één kind heeft exact dezelfde symptomen. Een grillig syndroom waarbij je aan het uiterlijk bijna niets ziet maar de kenmerken levenslang zijn en onbekend voor veel mensen. Hierdoor lopen veel kinderen en ouders tegen onbegrip aan en is de zoektocht naar de juiste hulp soms lang, omdat ook veel artsen nog onbekend zijn met dit syndroom.

Dit moet anders, vindt de Stichting Steun 22Q11, en daarom zetten zij zich in. Voor meer bekendheid in Nederland bij artsen, hulpinstanties, scholen en ­omgeving. ­Proberen zij de zoektocht te verkorten voor ouders. Verstrekken zij informatie, organiseren zij familiedagen, studiedagen en zijn zij dit jaar een project gestart met Stichting Hulphond Nederland.

Met Stichting Hulphond willen zij kinderen met het 22Q11 syndroom en hun ouders de helpende hand reiken door dierondersteunde therapie- en coaching aan te bieden. Honden kennen namelijk geen vooroordelen. Ze leven in het moment en reageren op je innerlijk, je overtuiging en gemoedstoestand. Deze dieren spiegelen gedrag. Een dier reageert namelijk op basis van zijn zintuigen en intuïtie. De therapeuten herkennen het gedrag en vertalen dit samen met jou en je ouders naar alledaagse situaties. Een unieke combinatie van een professionele therapeut en een zorgvuldig geselecteerde hond kinderen helpen die vastlopen in het dagelijks leven. Iedere sessie is maatwerk.

Dierondersteunde therapie en coaching vergroot je weerbaarheid en zorgt voor zelfvertrouwen en beter functioneren. Het streven naar blijvende positieve gedragsverandering en een nieuw perspectief. In dit traject gaan ze heel nadrukkelijk uit van wat jij kunt. Ze kijken naar mogelijkheden en oplossingen, in plaats van problemen en onvermogen. De Stichting Steun 22Q11 kan deze therapie aanbieden dankzij de steun van hun donateurs.

Om meer geld in te zamelen voor deze dierondersteunde therapie- en coaching met een hulphond gaat de stichting met haar donateurs mee doen aan ‘De Maasdijk’.

“Wij hopen dat veel mensen met ons deze sportieve uitdaging aangaan op 19 en 20 Juni 2021 en zich inschrijven via de speciaal aangemaakte pagina van Stichting Steun 22Q11”:

Ons streven is dat iedereen die zich inschrijft minimaal 100,- euro binnen haalt voor dit project door je actie pagina te koppelen aan de actiepagina van Steun 22Q11

Wij zorgen dan voor je verdere inschrijving en een 22Q11 shirt om die dag maximaal zichtbaar te zijn voor het 22Q11 syndroom & Stichting Steun 22Q11. Wil je meer weten of informatie ontvangen om je sponsoren te laten weten waarvoor jij je inzet? Stuur ons dan een berichtje op info@steun22q11.nl

Onze actiepagina is zichtbaar op: https://www.pifworld.com/companyEvents/U6KpqS8Tse0/22q11-op-de-maasdijk. Link je actiepagina aan die van ons. Wij zijn benieuwd naar je motivatie om mee te lopen en je verhaal achter je persoonlijk foto. Tot dan!”

 

Scroll to top