SCOSS Maasdijkfit2Skate

SCOSS Maasdijkfit2Skate –  programma Inline Skating

SCOSS is de Schaats- en Skeeler Club voor Oss en omstreken en organiserend partner van De Maasdijk. We bieden de mogelijkheid om je goed voor te bereiden op één van de inline onderdelen. Meld je daarom aan voor het programma, en je krijgt een uitnodiging voor een aantal van de kennismakingstrainingen.

Voor de hele marathon inline skating:

De inline groep van SCOSS traint op maandagavond. Dit zijn vooral de jongeren (15 en ouder) en volwassenen die normaal gesproken in staat zijn om een hele marathon uit te rijden. De niveaus zijn verschillend, dus niet iedereen is even ervaren of rijdt even snel. Ook als je niet heel ervaren of snel bent houden we toch rekening met je.

Wil je als volwassene toch liever de 10 kilometer rijden, meld je gerust aan, we kijken dan in overleg wanneer je het beste kunt aansluiten.

SCOSS stelt een aantal maandagavondtrainingen open voor niet-leden. Afhankelijk van het weer (geen training bij regen of nat wegdek) rijden we een tochtje over een deel van de Maasdijk route, of trainen we elders. We trainen meestal van 19:15 tot het donker wordt. De locatie wordt meestal kort van tevoren bepaald  en is afhankelijk van het weer (wind vooral) en het trainingsplan. Deelname is gratis (tot 3 trainingen), soms steken we de Maas over en moet je wel zelf het pontje betalen. Ook kun je met de SCOSSers meedoen aan één van de toertochten die in het land worden gereden (wel op eigen kosten) en meedoen in de carpool.

Belangrijk: het is verplicht om met een helm te rijden, veiligheid staat altijd voorop. Zonder hoofdbescherming wordt er NIET gereden. Pols-, knie- en elleboogbeschermers zijn zeer aanbevolen.

Voor de 10 kilometer inline skating:

De 10 kilometer inline is met name bedoeld voor de jeugd (vanaf ca. 10 jaar) en de wat minder ambitieuze jongeren en volwassenen. Voor de jeugd stellen we een aantal trainingen op de baan open voor niet-leden die graag aan De Maasdijk willen meedoen. Om een 10 kilometer uit te rijden is toch wel wat ervaring en conditie nodig, dus voor echte skate beginners wat minder geschikt.

De SCOSS jeugd (tot ca. 15 jaar) traint op vrijdagavond van 18:30 tot 19:30 op de skeelerbaan in Schijndel onder begeleiding van ervaren jeugdtrainers. Helaas hebben we in Oss geen eigen baan om de jeugd veilig te laten trainen. Ook gaan we regelmatig korte tochtjes rijden op andere tijden in de omgeving van Oss op de route van De Maasdijk, en dat is dan weer ideaal voor het trainen voor de 10 kilometer. Voor trainingen op de baan vragen we een bijdrage van € 5 per persoon per training.

Volwassenen en jongeren boven de 15 die de 10 kilometer willen rijden wordt aanbevolen zich te melden bij de groep van de hele marathon,  we passen dan het programma wat aan.

Belangrijk: het is verplicht om met een helm te rijden, veiligheid staat altijd voorop. Zonder hoofdbescherming wordt er NIET gereden. Pols-, knie- en elleboogbeschermers zijn ten zeerste aanbevolen.

Meer informatie over ons club vind je op www.scoss.nl

Scroll to top