Bereid je voor op De Maasdijk 2018

De Maasdijk 2019

De inschrijving voor de 10de De Maasdijk 2019 is geopend. Na de succesvolle editie van 2018 met ruim 1.600 deelnemers heeft het bestuur ervoor gekozen om het aantal wijzigingen te beperken. Zo blijven bijvoorbeeld de avondmarathon en de finish in het centrum van Oss gehandhaafd.

Voorzitter Jeroen Ulijn: “De deelnemers waren overwegend zeer positief, De Maasdijk werd met een 7,5 beoordeeld en daar mogen wij en de ruim 400 meehelpende vrijwilligers trots op zijn. We zijn ook aan de slag gegaan met de verbetersuggesties die we hebben ontvangen van de deelnemers en vrijwilligers, met name om de wandeling meer cachet te geven.”

Night Run

Op 15 juni 2019 vertrekken en finishen de wandelaars in het centrum van Oss, waarbij in samenwerking met de centrumondernemers de intocht weer een feestelijk karakter krijgt. De 5 kilometer die wederom start in Teeffelen wordt verplaatst naar een later moment op de avond, 22.00 uur en wordt daarmee een Night Run. Deelnemers worden uitgedaagd om zichzelf, alleen of in een groep lopers, op een spectaculaire of ludieke manier te verlichten en een spoor van lichtjes te trekken tussen Teeffelen en het Osse centrum.

Samenloop voor Hoop

Als goed doel heeft De Maasdijk voor 2019 de ‘Samenloop voor Hoop’ geselecteerd. Ulijn: “De Samenloop voor Hoop is een bijzonder evenement voor een bijzonder goed doel. In november is ons bestuurslid Ruud Vermeulen overleden aan kanker en wij willen graag via de Samenloop voor Hoop een bijdrage leveren aan de strijd tegen deze ziekte.”

Voorzitter Alphons Bakker van de Samenloop voor Hoop is verheugd dat de 10de Maasdijk dit goede doel ondersteunt. “De Maasdijk is net als de Samenloop voor Hoop een evenement voor en door de Osse gemeenschap en het is bijzonder dat evenementen elkaar op deze manier versterken.”

Scroll to top