De Maasdijk maakt goede doel en plannen voor 2020 bekend

Inschrijving opent op vrijdag 20 december

De Maasdijk maakt goede doel en plannen voor 2020 bekend

Tijdens een kick-off bijeenkomst eerder deze week heeft de organisatie van De Maasdijk het goede doel en de plannen voor 2020 bekendgemaakt. In het nieuwe jaar wil de organisatie, onder het motto ‘De Maasdijk is voor iedereen’, deelname ook en beter mogelijk maken voor sporters met een beperking. Het ondersteunde goede doel van De Maasdijk 2020 is de Stichting Steun 22Q11. En de triathlon wordt uitgebreid met een officiële competitiewedstrijd.

“De 2019-editie van De Maasdijk was zeer geslaagd, met een record aantal deelnemers en een prachtige deelnemersbeoordeling van 4,37 op een schaal van 1 tot 5. Desalniettemin gaan we ervoor om De Maasdijk nóg leuker, beter en mooier te maken. Daarom zijn wij al volop bezig met de voorbereidingen van de 2020-editie van het grootste sportevent van en voor Oss en omgeving,” aldus voorzitter van De Maasdijk Jeroen Ulijn.

Stichting Steun 22Q11

De Maasdijk ondersteunt in 2020 de Stichting Steun 22Q11. Deze stichting steunt ouders en hun kinderen met 22Q11, een genetische aandoening waarbij een stukje van chromosoom 22 ontbreekt en die uiteenlopende symptomen kent, zoals hartafwijkingen, immuun-, schildklier-, of psychiatrische problemen en subtiele uiterlijke kenmerken. Jeroen Ulijn: “We hebben gekozen voor een bijdrage aan deze stichting omdat 22Q11 een veel voorkomende maar toch onbekende aandoening is. De Stichting zet onder andere hulphonden van Hulphond Nederland uit Herpen in voor therapie en coaching bij kinderen met het 22Q11 syndroom”.

Triathlon competitiewedstrijd

De triathlon wordt in 2020 uitgebreid met een officiële competitiewedstrijd. Jeroen Ulijn licht toe: “De triatleten van de 2019-editie beoordeelden ons met een 4,67 op een schaal van 1-5. Die fraaie score was voor de Nederlandse Triatlon Bond reden om ons te vragen om tijdens De Maasdijk 2020 een competitiewedstrijd voor de 3e en 4e divisie te hosten. Een prachtig compliment natuurlijk! Om alle deelnemers voldoende startgelegenheid te bieden, breiden we in 2020 uit naar zes startseries. We hebben 700 tickets voor de triathlon beschikbaar, maar we verwachten dat die snel uitverkocht zullen zijn. Dus wie mee wil doen aan de triathlon doet er goed aan om bijtijds in te schrijven.”

Skatemarathon verhuist naar de zondag

In 2020 kunnen skaters kiezen tussen een wedstrijd op de zaterdag of een recreatieve tocht op de zondag. Jeroen Ulijn: “We hebben de feedback van veel skaters ter harte genomen en zijn op zoek gegaan naar een ander parcours, met een betere ondergrond en dus prettiger om te rijden. We hebben voor de 2020-editie gekozen voor een wedstrijd van 10 kilometer over een verkeersvrij parcours op de zaterdag. De skatemarathon verhuist naar de zondag en wordt een recreatieve tocht die zowel individueel als in peloton gereden kan worden. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier tegemoet komen aan de wensen van velen.”

Veel blijft zoals het was

Tijdens de 2019-editie introduceerde De Maasdijk de Rabo Family Color Run, de Van Mun Advies Nightrun en een tweedaags wandelprogramma. Jeroen Ulijn: “Deze nieuwe onderdelen leverden veel blije gezichten op en enthousiaste reacties, dus die staan voor 2020 ook weer op het program. En verder blijft veel zoals het was. Zo zijn alle hardlooponderdelen zijn ook in 2020 weer in lintvorm, de triathlon start weer bij toplocatie Dome-X en alle onderdelen finishen weer op het sfeervolle finishterrein in hartje Oss.”

Inschrijving opent vrijdag 20 december

Deelnemers aan De Maasdijk kunnen ook in 2020 weer kiezen uit diverse onderdelen (hardlopen, triathlon, skaten, steppen en wandelen) over uiteenlopende afstanden. Inschrijven voor De Maasdijk 2020 kan vanaf vrijdag 20 december 2019 op www.demaasdijk-events.nl.