ABC voor hardlopen

Hieronder vind je het ABC voor de discipline hardlopen.

Neem altijd het ABC goed door, hier staan altijd de laatste wijzigingen in.

ABC hardlopen

Aanvang

Alle loop, in-line en step onderdelen gaan op zaterdag 15 juni in de avond van start. Klik hier voor de starttijden van de verschillende onderdelen.

Afstand

De afstand voor de hele marathon is 42.195 kilometer.

De afstand voor de halve marathon is 21.100 kilometer.

5 en 10 kilometer spreken voor zich.

Bij alle starts ligt een startmat op de exacte afstand tot de finish.

Annuleren

Als je je hebt ingeschreven en je kunt onverhoopt niet deelnemen dan kun je annuleren door een e-mail te sturen naar info@demaasdijk-events.nl. Vermeld daarbij in ieder geval je bevestigingscode uit je bevestigingsmail.

Als je tot en met 31 maart je inschrijving annuleert wordt het volledige inschrijfgeld gerestitueerd onder aftrek van 2,50 euro. Er vindt tevens restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of t-shirts plaats.

Bij annulering van 1 tot en met 30 april worden de kosten voor het startnummer van 2,50 euro en de administratiekosten van 2,50 euro in rekening gebracht. Er vindt tevens restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of T-shirts plaats.

Na 1 mei is annuleren niet meer mogelijk. Je ontvangt dan gewoon je startnummer en eventueel bestelde medailles en/of T-shirts. Je startnummer is overdraagbaar echter kan de tenaamstelling niet aangepast worden.

Contactgegevens

Bij vragen over looponderdelen kan je mailen naar lopen@demaasdijk-events.nl. Bij vragen over in-line onderdelen kan je mailen naar inlineskaten@demaasdijk-events.nl. Voor steppen naar steppen@demaasdijk-events.nl

Voor algemene vragen kan je mailen naar info@demaasdijk-events.nl of het contactformulier op de website invullen. Desgewenst word je door een medewerker van de organisatie gebeld.

Drank onderweg en na afloop

Op de route zijn er meerdere verzorgingsposten (om de circa 5 kilometer). Daar is water en sportdrank. Ook worden daar sponzen uitgedeeld. Bij de finish is er voor elke deelnemer een stuk fruit.

Facebook
Houdt voor het laatste nieuws onze Facebook pagina @DeMaasdijk in het oog.
Fietsbegeleiding

Bij de hele marathon en de estafettemarathon is het toegestaan je te laten begeleiden door een fietser. Het dragen van een hesje van de organisatie is VERPLICHT. Deze ontvang je bij je deelnemerspakket.

Het aanmelden van een begeleider dient via het inschrijfformulier te worden aangeven. De fietser moet achter de loper blijven en hierbij de andere deelnemers niet hinderen.

Bij alle kortere afstanden is geen fietsbegeleiding toegestaan.

Garderobe

Er is een gratis garderobe aanwezig op het start- en finishterrein. Je kan ervoor kiezen jouw spullen van de start naar de finish te laten vervoeren door de organisatie.

Goede doel
Ieder jaar kiest De Maasdijk een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Dit jaar is het doel De Samenloop voor Hoop Oss.
Inschrijven
Inschrijven kan via deze link. Check de tarievenlijst voor de kosten. Vroeg inschrijven betekent een korting, op de dag zelf is duurder. Let op: daginschrijving is voor de marathon en estafettes niet mogelijk.
Kosten

Klik hier voor de inschrijftarieven. Dit is een pdf die ter download wordt aangeboden.

Massage

Op het finishplein is een team van masseurs aanwezig, waar je tegen een kleine bijdrage gebruik van kunt maken. Deze bijdrage gaat deels naar ons goede doel.

Medaille

Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale Maasdijk Medaille wilt ontvangen.

Medische hulpverlening

Langs het parcours zijn mobiele EHBO-posten verzorgd door Rode Kruis en EHBO

Night Run

De Night Run start om 22.00 uur in Teeffelen. Het wordt rond die tijd snel donker, de zon gaat onder om 22.04. We dagen de deelnemers uit om zich op een ludieke of een spectaculaire manier te verlichten.

Omkleedgelegenheid

Nabij alle startlocaties wordt gezorgd voor omkleedgelegenheid. Let op, bij de start van de marathon is deze ruimte er niet.

Na afloop kunt u douchen en omkleden in het Titus Brandsma Lyceum op zo'n 300 meter van de finish.

Overnachten
Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de Maasmeanders voor diverse mogelijkheden in de buurt.
Parcours
Het parcours van de diverse onderdelen is hier te vinden. Het parcours is grotendeels geasfalteerd en afgesloten voor het verkeer, op sommige plekken blijven locaties echter bereikbaar voor lokaal verkeer. Hou hier dus rekening mee. De Maasdijk is een evenement met meerdere onderdelen, lopers en skaters maken gebruik van hetzelfde parcours. Het tijdschema houdt zoveel mogelijk rekening met snelle in-line skaters, de meer recreatieve beoefenaar van de in-line sport zal vaker lopers tegen kunnen komen. Hou hier rekening mee en pas je snelheid en gedrag aan.
Parkeren en vervoer naar de start

Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van MSD. Van daar uit wordt vervoer aangeboden naar de startlocaties in Ravenstein (1/2 marathon) en Keent (hele marathon). Eigen vervoer naar Ravenstein en Keent is ook mogelijk.Vervoer naar Oijen (10km) en Teeffelen (5km) wordt aangeboden vanaf het parkeerterrein van MSD en het parkeerterrein bij De Rusheuvel.

Als u gebruik wilt maken van het vervoer door de organisatie moet u dit bij inschrijving aangeven.

Prijzen

Er zijn bekers voor de eerste drie dames en de eerste drie heren bij iedere afstand. Dit gaat niet per leeftijdscategorie. De snelste Ossenaar ontvangt een (extra) prijs.

Start- en finishlocatie
De startlocaties zijn: Keent voor de hele marathon Harense Dijk tussen Haren en Megen voor de halve marathon Oijen voor de 10 kilometer Teeffelen voor de 5 kilometer. De finish is op De Heuvel in het centrum van Oss. De organisatie verzorgt voor de wedstrijd vervoer van finish naar start. Tevens kan de organisatie desgewenst spullen van start naar finish vervoeren. Vanaf het finishterrein wordt vervoer aangeboden naar het station en naar de MSD parkeerplaats.
Tijdslimiet

Alle deelnemers dienen uiterlijk om 23.45 uur over de finish te zijn. Er wordt hierbij gewerkt met doorkomsttijden. 

Tijdsregistratie

Dit jaar gaan we gebruik maken van BibTag tijdsregistratie. Deze chip zit verwerkt in je startnummer. We maken dus geen gebruik van losse ChampionChips en bij de inschrijving is daarom ook niet naar je eigen chipcode gevraagd.

Trein

De finishlocatie is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss is de finishlocatie te voet binnen 10 minuten bereikbaar.  Vanaf station Oss wordt vervoer aangeboden naar de start in de diverse locaties.

Uitslag

De uitslag is online te volgen via onze website.

Wisselpunten

Er zijn 17 wisselpunten voor de estafette.

Bekijk dit document voor alle actuele informatie.