ABC voor hardlopen, inline skating en steppen

Hieronder vind je het ABC voor de disciplines Hardlopen, inline skating en steppen.

Neem altijd het ABC goed door, hier staan altijd de laatste wijzigingen in.

ABC hardlopen, inline skating en steppen

Aanvang

Alle loop, in-line en step onderdelen gaan op zaterdag 16 juni in de avond van start. Klik hier voor de starttijden van de verschillende onderdelen.

Afstand

De afstand voor de hele marathon is 42.195 kilometer.

De afstand voor de halve marathon is 21.100 kilometer.

5 en 10 kilometer spreken voor zich.

Om exact op de juiste afstanden uit te komen is bij de 5, 10 en halve marathon sprake van een aanloopstuk voor de startmat. Dit wordt duidelijk aangegeven.

Annuleren

Als je je hebt ingeschreven en je kunt onverhoopt niet deelnemen dan kun je annuleren door een e-mail te sturen naar info@demaasdijk-events.nl. Vermeld daarbij in ieder geval je bevestigingscode uit je bevestigingsmail.

Als je tot en met 31 maart je inschrijving annuleert wordt het volledige inschrijfgeld gerestitueerd onder aftrek van 2,50 euro. Er vindt tevens restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of t-shirts plaats.

Bij annulering van 1 tot en met 30 april worden de kosten voor het startnummer van 2,50 euro en de administratiekosten van 2,50 euro in rekening gebracht. Er vindt tevens restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of T-shirts plaats.

Na 1 mei is annuleren niet meer mogelijk. Je ontvangt dan gewoon je startnummer en eventueel bestelde medailles en/of T-shirts. Je startnummer is overdraagbaar echter kan de tenaamstelling niet aangepast worden.

Contactgegevens

Bij vragen over looponderdelen kan je mailen naar lopen@demaasdijk-events.nl. Bij vragen over in-line onderdelen kan je mailen naar inlineskaten@demaasdijk-events.nl. Voor steppen naar steppen@demaasdijk-events.nl

Voor algemene vragen kan je mailen naar info@demaasdijk-events.nl. Telefonisch is de organisatie op werkdagen bereikbaar via 085-0201522.

Event partner Van der Krabben ondersteunt De Maasdijk als front-office.

Drank onderweg en na afloop

Op de route zijn er meerdere verzorgingsposten (om de circa 5 kilometer). Daar is water en sportdrank. Ook worden daar sponzen uitgedeeld. Bij de finish is er voor elke deelnemer een stuk fruit.

Facebook

Houdt voor het laatste nieuws onze Facebook pagina in het oog.

Fietsbegeleiding

Bij de hele marathon en de estafettemarathon is het toegestaan je te laten begeleiden door een fietser. Het dragen van een hesje van de organisatie is VERPLICHT. Deze ontvang je bij je deelnemerspakket.

Het aanmelden van een begeleider dient via het inschrijfformulier te worden aangeven. De fietser moet achter de loper blijven en hierbij de andere deelnemers niet hinderen.

Bij alle kortere afstanden is geen fietsbegeleiding toegestaan.

Garderobe

Er is een gratis garderobe aanwezig op het start- en finishterrein. Je kan ervoor kiezen jouw spullen van de start naar de finish te laten vervoeren door de organisatie.

Goede doel
Ieder jaar kiest De Maasdijk een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Dit jaar is het doel Reddingsbrigade Oss.
Helm en bescherming

Voor skaters is het verplicht om tijdens de halve marathon een helm te dragen! Dit is voor je eigen veiligheid. Overige bescherming is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Het is niet mogelijk om een helm te huren bij de organisatie.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Check de tarievenlijst voor de kosten. Vroeg inschrijven betekent een korting, op de dag zelf is duurder.

Kosten

Klik hier voor de inschrijftarieven. Dit is een pdf die ter download wordt aangeboden.

Massage

Op het finishplein is een team van masseurs aanwezig, waar je tegen een kleine bijdrage gebruik van kunt maken. Deze bijdrage gaat deels naar ons goede doel.

Medaille

Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale Maasdijk Medaille wilt ontvangen.

Medische hulpverlening

Langs het parcours zijn mobiele EHBO-posten.

Omkleedgelegenheid

Bij voetbalvereniging O.S.S.’20 is er voldoende gelegenheid voor omkleden en douches na afloop. Deze kleedruimtes zijn gelegen bij het atletiekstadion van A.V. Oss’78. Nabij alle startlocaties wordt gezorgd voor omkleedgelegenheid.

Overnachten
Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de Maasmeanders voor diverse mogelijkheden in de buurt.
Parcours

Klik hier om het parcours van de hele marathon te bekijken. Waar nodig wijkt het skate parcours licht af.

Klik hier om het parcours van de halve marathon te bekijken. Waar nodig wijkt het skate parcours licht af.

Klik hier om het parcours van de 5 kilometer te bekijken.

Klik hier voor de 10 kilometer.

Het parcours is grotendeels geasfalteerd en afgesloten voor het verkeer, op sommige plekken blijven locaties echter bereikbaar voor lokaal verkeer. Hou hier dus rekening mee.

De Maasdijk is een evenement met meerdere onderdelen, lopers en skaters maken gebruik van hetzelfde parcours. Het tijdschema houdt zoveel mogelijk rekening met snelle in-line skaters, de meer recreatieve beoefenaar van de in-line sport zal vaker lopers tegen kunnen komen. Hou hier rekening en pas je snelheid en gedrag aan.

Parkeren en vervoer naar de start

Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van MSD. Van daar uit wordt vervoer aangeboden naar de startlocaties in Ravenstein (1/2 marathon) en Keent (hele marathon). Eigen vervoer naar Ravenstein en Keent is ook mogelijk.Vervoer naar Oijen (10km) en Teeffelen (5km) wordt aangeboden vanaf het parkeerterrein van MSD en het parkeerterrein bij De Rusheuvel.

Als u gebruik wilt maken van het vervoer door de organisatie moet u dit bij inschrijving aangeven.

Prijzen

Er zijn bekers voor de eerste drie dames en de eerste drie heren bij iedere afstand. Dit gaat niet per leeftijdscategorie. De snelste Ossenaar ontvangt een (extra) prijs.

Start- en finishlocatie

De startlocaties zijn:

  • Keent voor de hele marathon
  • Ravenstein voor de halve marathon
  • Oijen voor de 10 kilometer
  • Teeffelen voor de 5 kilometer.

De finish is op De Heuvel in het centrum van Oss.

De organisatie verzorgt voor de wedstrijd vervoer van finish naar start. Tevens kan de organisatie desgewenst spullen van start naar finish vervoeren.

Vanaf het finishterrein wordt vervoer aangeboden naar De Rusheuvel, het station en naar de MSD parkeerplaats.

Tijdslimiet

Alle deelnemers dienen uiterlijk om 23.45 uur over de finish te zijn. Er wordt hierbij gewerkt met doorkomsttijden. 

Tijdsregistratie

Dit jaar gaan we gebruik maken van Mylaps BibTag tijdsregistratie. Deze chip zit verwerkt in je startnummer. We maken dus geen gebruik van de losse Mylaps ChampionChips en bij de inschrijving is daarom ook niet naar je eigen chipcode gevraagd. Mylaps registreert ieders netto tijd en een aantal tussentijden voor de Marathon.

Trein

De finishlocatie is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss is de finishlocatie te voet binnen 10 minuten bereikbaar.  Vanaf station Oss wordt vervoer aangeboden naar de start in de diverse locaties.

Uitslag

De uitslag wordt binnen twee werkdagen gecommuniceerd via onze website.