ABC triathlon

Hieronder vind je het ABC voor de triathlon.

Neem altijd het ABC goed door, hier staan altijd de laatste wijzigingen in.

ABC triathlon

Start 1/4 triathlon eerste serie:   16:15 uur                   Aanmelden 14:30 - 16:00 uur                    Briefing 16:05 uur

Start 1/4 triathlon tweede serie:   16:25 uur                   Aanmelden 14:30 - 16:00 uur                    Briefing 16:15 uur

Start 1/4 duo - trio:                       16:30 uur                   Aanmelden 14:30 - 16:00 uur                    Briefing 16:25 uur

Start 1/8 triathlon:                        17:30 uur                   Aanmelden 14:30 - 17:00 uur                    Briefing 17:20 uur

Start 1/8 duo - trio:                       17:30 uur                   Aanmelden 14:30 - 17:00 uur                    Briefing 17:25 uur

 

Aanmelden, Startlocatie en wisselzone: Dome X – Hendriks Bouw en Ontwikkeling Kanaalstraat 12b te Oss Finish: De Heuvel, centrum van Oss

1/4 triathlon
Zwemmen: 1000 meter
Fietsen: ± 40 kilometer
Lopen: 10 kilometer

1/8 triathlon
Zwemmen: 500 meter
Fietsen: ± 20 kilometer
Lopen: 5 kilometer

Als het water kouder is dan 14 graden dan vervalt het zwemonderdeel. Dit wordt zo mogelijk een week voor De Maasdijk gecommuniceerd.
Het zwemonderdeel kan ook in een later stadium (wedstrijddag) nog worden afgelast.

Als je je hebt ingeschreven en je kunt onverhoopt niet deelnemen dan kun je annuleren door een e-mail te sturen naar info@demaasdijk-events.nl. Vermeld daarbij in ieder geval je bevestigingscode uit je bevestigingsmail.

Als je tot en met 31 maart je inschrijving annuleert wordt het volledige inschrijfgeld gerestitueerd onder aftrek van 2,50 euro. Er vindt tevens restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of t-shirts plaats.

Bij annulering van 1 tot en met 30 april worden de kosten voor het startnummer van 2,50 euro en de administratiekosten van 2,50 euro in rekening gebracht. Er vindt tevens restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of T-shirts plaats.

Na 1 mei is annuleren niet meer mogelijk. Je ontvangt dan gewoon je startnummer en eventueel bestelde medailles en/of T-shirts. Je startnummer is overdraagbaar echter kan de tenaamstelling niet aangepast worden.

Bij vragen over triathlononderdelen kan je mailen naar triathlon@demaasdijk-events.nl.

Voor algemene vragen kan je mailen naar info@demaasdijk-events.nl of het contactformulier op de website invullen. Desgewenst word je gebeld door iemand van de organisatie.

Tijdens het fietsen moet je gebruik maken van je eigen bidon. Er mag geen hulp van buitenaf komen, dus niemand mag deze op de route aanreiken. Tijdens het hardlopen kom je een verfrissingspost tegen. Aan de finish is er water, sportdrank en voor iedere deelnemer een stuk fruit.

Houd voor het laatste nieuws onze Facebook pagina in het oog.

De wisselzone is tot 23.30 uur geopend en bewaakt. Je fiets ophalen kan alleen op het vertoon van je startnummer. Dit is ook de enige manier om toegang te krijgen tot de wisselzone.

FIETSCONTROLE:
Bij de ingang van de wisselzone vindt fietscontrole plaats. De fiets mag geen gebreken vertonen, met name: de remmen dienen deugdelijk te zijn; de fiets mag geen uitstekende delen bevatten; stuur dient afgedopt te zijn. Balhoofd mag niet los zitten.

Er is een gratis garderobe aanwezig op het start- en finishterrein. Je kan ervoor kiezen jouw spullen van de start naar de finish te laten vervoeren door de organisatie.
Dit geldt uiteraard niet voor je fiets, wetsuit e.d. maar bv wel voor je trainingspak, douchespullen, telefoon e.d. NB: de organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging van jouw eigendommen.

Ieder jaar kiest De Maasdijk een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Dit jaar is het doel de Samenloop voor Hoop

Het dragen van een fietshelm is tijdens het fietsen verplicht. De helm moet op zijn en het bandje dicht voordat men de fiets pakt. Het bandje mag pas los als de fiets na het fietsen weer op zijn plek hangt.

Inschrijven kan via deze link. Check de tarievenlijst voor de kosten. Vroeg inschrijven is goedkoper. Daginschrijving is voor de triathlon niet mogelijk.

Klik hier voor de inschrijftarieven. Dit is een pdf die ter download wordt aangeboden.

De betaalde inschrijfkosten zijn inclusief daglicentie als je die nodig hebt, zie tarievenlijst. Deze licentie wordt verplicht gesteld door de Nederlandse Triathlon Bond. De licentie wordt gecontroleerd op 15 juni 2019. Zorg dus dat je je licentiebewijs meeneemt.

Wij adviseren deelnemers om de volgende logistiek aan te houden.

Parkeer in de nabijheid van Aanmeldingslocatie, volg de aanwijzingen.

Wie uit de directe omgeving komt, wordt gevraagd zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Automobilisten worden door bebording en aanwezige verkeersbegeleiders naar een centrale parkeerplaats geleid. Deze parkeerplaatsen zijn op loopafstand van het de Inschrijving/Wisselzone. Het nadrukkelijke verzoek luidt om niet elders in een woonwijk te parkeren.

Fiets met je zwem, fiets- en loopspullen naar de start/wisselzone naar Dome X, in de Kanaalstraat 12b, Oss. Melden bij de wisselzone vanaf 14.30 uur .

Na de wedstrijd heb je tot 23.30 uur de tijd om je fiets en overige spullen op te halen bij de start/wisselzone bij Dome X, Kanaalstraat 12b, Oss.

Er is voorzien in een gratis pendelservice van finish naar start na afloop van de wedstrijd.

Op het finishplein is een team van masseurs aanwezig, waar je tegen een kleine bijdrage gebruik van kunt maken. Deze bijdrage gaat deels naar ons goede doel.

Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale Maasdijk Medaille wilt ontvangen.

Op verschillende plaatsen langs het parcours zijn EHBO'ers aanwezig van EHBO en Rode Kruis. Tevens is er een mobiele EHBO-post.

Er is een ruime omkleedgelegenheid bij de start/wisselzone Dome X, Kanaalstraat 12b, Oss.

Je kunt daar ook een kopje koffie of een andere versnapering kopen.

Na afloop kun je douchen en omkleden in het Hooghuis locatie TBL op ca 300 meter afstand van de finish.

Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de Maasmeanders voor diverse mogelijkheden in de buurt.

Klik hier om alle parcoursen te bekijken. Het zwemmen vindt plaats in het kanaal bij Dome X, waar een baan van 250 meter is uitgezet. Voor fietsen hebben 1/8ste en ¼ triathlon grotendeels gescheiden parcoursen. Het lopen vindt plaats op hetzelfde parcours.   1/8 ste triathlon Zwemmen: 1 ronde (1 x 500 m) Fietsen: 1 ronde (1 x 20 km) Lopen: 1 x van Dome X naar De Heuvel (5 km) ¼ triathlon Zwemmen: 2 rondes (2 x 500 m) Fietsen: 1 ronde (1 x 40 km) Lopen: 1 x van Dome X naar De Heuvel (5 km) 2,5 km terug over hetzelfde parcours, met een keerpunt op de Spitsbergerweg om vandaar uit de laatste 2,5 km naar de finish te lopen. ‘Nog een ronde’ bij de finish en ‘Keerpunt’ worden duidelijk aangegeven met borden.

In de nabijheid van de Aanmeldingslocatie, volg de aanwijzingen.

Wie uit de directe omgeving komt, wordt gevraagd zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Automobilisten worden door bebording en aanwezige verkeersbegeleiders naar een centrale parkeerplaats geleid. Deze parkeerplaatsen zijn op loopafstand van de Inschrijving/Wisselzone. Het nadrukkelijke verzoek luidt om niet elders in een woonwijk te parkeren.

Er is voorzien in een gratis pendelservice van finish naar start na afloop van de wedstrijd.

De snelste 3 heren en de snelste 3 dames ontvangen een prijs bij de individuele deelnemers. De snelste Ossenaar ontvangt een (extra) prijs. De snelste 3 teams ontvangen een prijs bij de teams.

Voor de wedstrijd geldt het reglement van de NTB. Hier te vinden.

Stayeren bij het fietsen is verboden. De juryleden zullen hier op letten.

Indien je een blauwe kaart krijgt dien je je verplicht te melden in de strafbox bij de wisselzone.

De straf is als volgt:

1/8 triathlon: 1 minuut
1/4 triathlon: 2 minuten

Bij herhaling of het negeren van aanwijzingen van de jury volgt diskwalificatie.

Dit jaar maken we gebruik van de Sportevenementenshop Multisportstag. Deze tag is waterbestendig en ideaal voor een triathlon.

De start- en finishlocaties zijn gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss zijn de start- en finishlocatie te voet binnen 15 minuten bereikbaar.

De uitslag is online te volgen via onze website.

Bij een watertemperatuur van 15,9 graden Celsius of lager is een wetsuit verplicht
Bij een watertemperatuur van 16,0 graden Celsius tot 22 graden is gebruik van een wetsuit naar eigen keuze van de deelnemer
Bij een watertemperatuur van 22,0 graden Celsius of hoger is een wetsuit verboden

De reglementen in het kort, maar kijk ook hierboven naar het ABC voor álle informatie!
reglementen triathlon in het kort
Scroll to top