ABC voor inline skating en steppen

Hieronder vind je het ABC voor de disciplines inline skating en steppen.

Neem altijd het ABC goed door, hier staan altijd de laatste wijzigingen in.

ABC inline skating en steppen

Alle loop, in-line en step onderdelen gaan op zaterdag 15 juni in de avond van start. Klik hier voor de starttijden van de verschillende onderdelen.

De afstand voor de hele inline marathon is ongeveer 40 kilometer.

De afstand van de 10 kilometer inline en steppen is circa 11 kilometer...

Onder begeleiding van ervaren SCOSS skaters gaan we op de korte afstand in een groep van de start naar de finish in een voor iedereen rustig tempo van ongeveer 15 km/uur. Hiermee kunnen vooral de jongere skaters veilig en onder toezicht naar de finish rijden. Je hoeft je hiervoor niet speciaal aan te melden, gewoon inschrijven voor de 10 kilometer skaten en uiterlijk 15 minuten voor de start verzamelen (verzamelpunt wordt aangegeven), de groep start als alle overige deelnemers aan de 10k skaten zijn gestart.

Als je je hebt ingeschreven en je kunt onverhoopt niet deelnemen dan kun je annuleren door een e-mail te sturen naar info@demaasdijk-events.nl. Vermeld daarbij in ieder geval je bevestigingscode uit je bevestigingsmail.

Als je tot en met 31 maart je inschrijving annuleert wordt het volledige inschrijfgeld gerestitueerd onder aftrek van 2,50 euro. Er vindt tevens restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of t-shirts plaats.

Bij annulering van 1 tot en met 30 april worden de kosten voor het startnummer van 2,50 euro en de administratiekosten van 2,50 euro in rekening gebracht. Er vindt tevens restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of T-shirts plaats.

Na 1 mei is annuleren niet meer mogelijk. Je ontvangt dan gewoon je startnummer en eventueel bestelde medailles en/of T-shirts. Je startnummer is overdraagbaar echter kan de tenaamstelling niet aangepast worden.

Bij vragen over in-line onderdelen kan je mailen naar inlineskaten@demaasdijk-events.nl. Voor steppen naar steppen@demaasdijk-events.nl

Voor algemene vragen kan je mailen naar info@demaasdijk-events.nl of vul het contactformulier op de website in. Desgewenst word je teruggebeld door iemand van de organisatie.

Op de route zijn er meerdere verzorgingsposten (om de circa 5 kilometer). Daar is water en sportdrank. Ook worden daar sponzen uitgedeeld. Bij de finish is er voor elke deelnemer een stuk fruit.

Omdat het aanpakken van bekers en dergelijke op skeelers lastig is adviseren we de deelnemers om zelf water mee te nemen. Wil je toch water of sponzen aanpakken, ga dan wat rustiger rijden. Wil je niets aanpakken, rij dan zo ruim mogelijk om de verzorgingspost heen.

Houdt voor het laatste nieuws onze Facebook pagina @DeMaasdijk in het oog.

Bij de inline onderdelen is fietsbegeleiding NIET toegestaan, ook niet bij de jeugd op 10km.

Er is een gratis garderobe aanwezig op het start- en finishterrein. Je kan ervoor kiezen jouw spullen van de start naar de finish te laten vervoeren door de organisatie.

Ieder jaar kiest De Maasdijk een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Dit jaar is het doeL Samenloop voor Hoop Oss.

Voor skaters is het verplicht om een helm te dragen! Dit is voor je eigen veiligheid. Zonder helm mag je niet starten.  Pols, knie en elleboogbescherming is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Het is niet mogelijk om een helm te huren bij de organisatie.

Inschrijven kan via deze link. Check de tarievenlijst voor de kosten. Vroeg inschrijven betekent een korting, op de dag zelf is duurder. Voor het inline skaten is er ook daginschrijving op de startlokatie (hele en halve inline marathon). Het aantal startnummers is echter beperkt. Daginschrijving is mogelijk tot 45 minuten voor de start.

Klik hier voor de inschrijftarieven. Dit is een pdf die ter download wordt aangeboden.

Op het finishplein is een team van masseurs aanwezig, waar je tegen een kleine bijdrage gebruik van kunt maken. Deze bijdrage gaat deels naar ons goede doel.

Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale Maasdijk Medaille wilt ontvangen.

Langs het parcours zijn mobiele EHBO-posten verzorgd door EHBO en Rode Kruis

Bij de start is beperkte omkleedmogelijkheid. Nabij de finish kan omgekleed worden in de sportzalen van het Hooghuis Lyceum, locatie TBL.

Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de Maasmeanders voor diverse mogelijkheden in de buurt.

Het parcours is grotendeels geasfalteerd en afgesloten voor het verkeer, op sommige plekken blijven locaties echter bereikbaar voor lokaal verkeer. Hou rekening met een aantal stukken wat stroever asfalt en klinkerstroken. De laatste wat lastige klinkerstrook is in de Begijnenstraat, niet ver van de finish. Het is hier NIET toegestaan op de stoep te gaan rijden, dit is erg gevaarlijk voor voetgangers en voor jezelf!

Op kruisingen met doorgaande wegen zijn verkeersregelaars, blijft echter attent rijden!

De Maasdijk is een evenement met meerdere onderdelen, lopers en skaters maken gebruik van hetzelfde parcours. Het tijdschema houdt zoveel mogelijk rekening met snelle in-line skaters, de meer recreatieve beoefenaar van de in-line sport zal vaker lopers tegen kunnen komen. Hou hier rekening en pas je snelheid en gedrag aan.

Er zijn verschillende afdalingen van de dijk. Deze zijn alle overzichtelijk en veilig met voldoende uitloop zonder bochten direct na de afdaling. Pas wel je snelheid aan bij de afdalingen. Bij sommige bochten zul je gevraagd worden af te remmen, doe dit dan ook!

Ten opzichte van 2018 is in Oijen de afdaling van de Dijk vloeiend geworden. Zo'n 50 meter na de afdaling is er nog wel een stuk met wat slechter wegdek.

De route zal door de gemeente worden geveegd, blijf attent op grind en andere wegvervuiling.

De finish is in het centrum van Oss. De finishstraat bestaat uit goed berijdbare klinkers en is volledig afgezet, pas echter je snelheid aan en hou rekening met een beperkte uitloop. Het is geen wedstrijd, we vragen jullie dan om niet voluit te sprinten, dit voor je eigen veiligheid. Na het finishen verlaat je zo snel mogelijk de finishstraat om ruimte te houden voor andere sporters.

Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van MSD. Van daar uit wordt vervoer aangeboden naar de startlocaties in Oijen (10 kilometer) en Keent (hele marathon). Eigen vervoer naar Oijen en Keent is ook mogelijk.

Als je gebruik wilt maken van het vervoer door de organisatie moet je dit bij inschrijving aangeven.

Er zijn bekers voor de eerste drie vrouwen en de eerste drie mannen bij iedere afstand. Dit gaat niet per leeftijdscategorie. De snelste Ossenaar ontvangt een (extra) prijs.

De startlocaties inline skaten zijn:
  • Keent voor de hele marathon
  • Oijen voor de 10 kilometer
De finish is op De Heuvel in het centrum van Oss. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van MSD. Dit ligt tegenover het centraal station van Oss. Vanaf het parkeerterrein uit wordt vervoer aangeboden naar de startlocaties in Keent (hele marathon) en naar Oijen (10km). Als u gebruik wilt maken van het vervoer door de organisatie moet u dit bij inschrijving aangeven. De organisatie vervoert voor u eventueel spullen van de start naar de finish. U krijgt een label met uw startnummer om aan uw tas te bevestigen. Op vertoon van uw startnummer krijgt u bij de finish uw spullen weer terug.

Alle deelnemers moeten uiterlijk 23:45 binnen zijn, dan stopt de tijdsregistratie. Voor je eigen veiligheid en die van andere deelnemers verwachten we dat je de hele marathon binnen 3 uur kunt afleggen, en de 10 kilometer binnen 1 uur. Hiermee voorkom je dat je tussen de eerste snelle lopers terechtkomt.

Dit jaar gaan we gebruik maken van Bibtag tijdsregistratie. Deze chip zit verwerkt in je startnummer. We maken dus geen gebruik van de losse chips en bij de inschrijving is daarom ook niet naar je eigen chipcode gevraagd. Bibtag registreert ieders netto tijd en een aantal tussentijden. Skaters en steppers krijgen een enkelband voor tijdwaarneming. Deze moet na afloop worden ingeleverd!

De finishlocatie is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss is de finishlocatie te voet binnen 10 minuten bereikbaar.  Vanaf station Oss wordt vervoer aangeboden naar de start in de diverse locaties.

De uitslag is online te volgen via onze website.

Scroll to top