FAQ inzake de annulering van De Maasdijk 2020 vanwege het Corona-virus

Onderstaande vragen en antwoorden zijn bedoeld om de meest voorkomende vragen van deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Vul dan het contactformulier op de website in, of stuur een mailtje aan info@demaasdijk-events.nl.

 

Vraag: wordt De Maasdijk uitgesteld of geannuleerd?

Antwoord: De Maasdijk 2020 is geannuleerd. Er is gekeken naar een alternatieve datum in 2020, maar het najaar leent zich niet voor De Maasdijk, hoofdzakelijk omdat het te vroeg donker is voor onze avondwedstrijden. Daar komt bij dat vele evenementen die van maart tot en met juni zijn geannuleerd al naar alternatieve data in het najaar zijn uitgeweken.

 

Vraag: wordt mijn inschrijving automatisch verplaatst naar 2021?

Antwoord: nee, De Maasdijk 2021 wordt benaderd als een nieuwe editie en dus een nieuw evenement. Om ruis te vermijden gaan we weer beginnen met een schone lei. Je kunt je inschrijven van 19 december 2020.

 

Vraag: waarom is De Maasdijk al in april geannuleerd terwijl evenementen na 1 juni nog niet verboden waren?

Antwoord: natuurlijk nemen wij als De Maasdijk onze zorgplicht voor de gezondheid van deelnemers en vrijwilligers zeer serieus, waarbij we de richtlijnen van RIVM en overheid nauwgezet volgen. Gezien de berichtgeving in de afgelopen weken achten we de kans klein dat evenementen met een omvang als De Maasdijk na 1 juni toegestaan zullen zijn. Het financiële risico wordt met de week groter,maar vooral willen wede vele vrijwilligers die bij het evenement betrokken zijn,niet belasten met uitvoeren van allerlei werkzaamheden die waarschijnlijk tot niets leiden, in tijden dat we te maken hebben met hele andere zorgen dan een sportevenement. Inmiddels is duidelijk dat evenementen als De Maasdijk tot in elk geval 1 september 2020 niet toegestaan zijn.

 

Vraag: wat is De Maasdijk Trailrun?

Antwoord: dat is de werktitel voor een nieuw evenement dat we op 27 december 2020 gaan organiseren. Het zal niet lijken op het evenement dat we in juni organiseren, maar we mikken wel op dezelfde ongedwongen sfeer. We zijn net begonnen met de voorbereidingen, meer informatie volgt binnenkort. Het komt niet in de plaats van De Maasdijk, maar we vinden het wel een uitstekend moment om een winterevenement te lanceren, zodat we jullie dit jaartoch een activiteit aan kunnen bieden.

 

Vraag: wat gebeurt er met het inschrijfgeld van de deelnemers?

Antwoord: het bestuur van De Maasdijk heeft in april de balans opgemaakt. Er zijn al veel kosten gemaakt, naast de doorlopende jaarlijkse kosten. We proberen de lasten zo goed mogelijk teverdelen over verschillende partners, maar zullen er niet aan ontkomen een deel van het inschrijfgeld in te zetten. Het was de intentie om zoveel mogelijk inschrijfgeld te crediteren. Vast stond dat:

  • Conform de inschrijfbepalingen het donatiebedrag voor de Stichting Steun 22Q11 aan de Stichting wordt overgemaakt.
  • Betalingen voor shirts, sokken, medailles en de bus geheel worden geretourneerd. Deze bestellingen zijn uitgesteld en de kosten zijn derhalve niet gemaakt.

Inmiddels is de inschatting dat als de helft van het inschrijfgeld gecrediteerd wordt, én diverse partners ondanks de annulering ook een bijdrage leveren, we ons hoofd tot 2021 boven water zullen kunnen houden. Weliswaar zijn niet alle kosten en vooral alle baten al definitief, maar we willen de deelnemers graag duidelijkheid geven. Daarom is definitief besloten de helft van het inschrijfgeld terug te storten, tenzij deelnemers aangeven geheel af te willen zien van hun inschrijfgeld om zo de organiserende Stichting Sportevenementen Oss te ondersteunen.

Op 1 mei zijn alle deelnemers die hadden ingeschreven hierover per mail geïnformeerd. Bericht niet ontvangen? Klik hier.

 

Vraag: is de datum van De Maasdijk 2021 al bekend.

Antwoord: Jazeker; 19 en 20 juni 2021!

Scroll to top