Kom in actie voor 22Q11!

In 2020 en 2021 is De Maasdijk als maatschappelijk partner aan Stichting Steun 22Q11 verbonden. Stichting Steun 22Q11 is het goede doel voor de bijdragen van de deelnemers aan De Maasdijk en wordt aanbevolen als goed doel voor de vrijwilligersbijdragen. Bovendien zet  Stichting Steun 22Q11 de Maasdijk in als fundraiser om o.a. haar campagnes “omdat Sporten niet vanzelfsprekend is” onder de aandacht te brengen en een therapie- en coachingtraject voor mensen met het 22Q11 syndroom mogelijk te maken.Met Stichting Hulphond wil de Stichting kinderen met het 22Q11 syndroom en hun ouders de helpende hand reiken door dierondersteunde therapie- en coaching aan te bieden. Honden kennen namelijk geen vooroordelen. Ze leven in het moment en reageren op je innerlijk, je overtuiging en gemoedstoestand. Deze dieren spiegelen gedrag. Een dier reageert namelijk op basis van zijn zintuigen en intuïtie. De therapeuten herkennen het gedrag en vertalen dit samen met jou en je ouders naar alledaagse situaties. Een unieke combinatie van een professionele therapeut en een zorgvuldig geselecteerde hond kinderen helpen die vastlopen in het dagelijks leven. Iedere sessie is maatwerk.

Dierondersteunde therapie en coaching vergroot je weerbaarheid en zorgt voor zelfvertrouwen en beter functioneren. Het streven naar blijvende positieve gedragsverandering en een nieuw perspectief. In dit traject gaan ze heel nadrukkelijk uit van wat jij kunt. Ze kijken naar mogelijkheden en oplossingen, in plaats van problemen en onvermogen. De Stichting Steun 22Q11 kan deze therapie aanbieden dankzij de steun van hun donateurs.

Voor veel mensen is sporten niet vanzelfsprekend. Stichting Steun 22Q11 richt zich met de campagne “Omdat sporten niet vanzelfsprekend is” op deze mensen en op het bewust maken van de omgeving. We laten in onze campagne jongeren met het 22q11 syndroom zien, maar het gaat natuurlijk op voor ieder mens die graag wil sporten en bij wie het niet zo makkelijk gaat. Het is daarom ook van belang om te blijven werken aan de beeldvorming bij kinderen en jongeren over het leven en sporten met een beperking.

Om meer geld in te zamelen voor de campagne “Omdat sporten niet vanzelfsprekend” is en de dierondersteunde therapie- en coaching met een hulphond gaat de stichting met haar donateurs mee doen aan ‘De Maasdijk’

Wat is 22Q11?

Het 22q11 syndroom is na het welbekende Down syndroom het meest voorkomende syndroom. Wist je dat 1 op de 2000 mensen wordt geboren met dit onbekende syndroom? Er worden ­kinderen geboren met de deletie, er ontbreekt dan een stukje 11 op chromosoom 22. Andere kinderen hebben de duplicatie, hierbij is er een extra stukje 11. Je kunt het dus niet herstellen en het blijft je leven lang.

Stichting Steun 22Q11 spreekt over het 22q11 syndroom (voor de ­deletie én de duplicatie). Het 22q11 syndroom telt vele kenmerken en symptomen: o.a. hart­afwijkingen, afwijkingen aan het gehemelte, afweerstoornissen, lage spierspanning waardoor trage motorische ontwikkeling, voedingsproblematiek, KNO problemen, laag IQ en/of verstandelijke beperking, leerproblemen, spraakproblemen, stoornissen in het autistisch spectrum (ASS), psychiatrische problemen en nog vele kenmerken meer.

Niet één kind heeft exact dezelfde symptomen. Een grillig syndroom waarbij je aan het uiterlijk bijna niets ziet maar de kenmerken levenslang zijn en onbekend voor veel mensen. Hierdoor lopen veel kinderen en ouders tegen onbegrip aan en is de zoektocht naar de juiste hulp soms lang, omdat ook veel artsen nog onbekend zijn met dit syndroom.

Dit moet anders, vindt Stichting Steun 22Q11, daarom zet zij zich in voor meer bekendheid in Nederland bij artsen, hulpinstanties, scholen en ­omgeving en probeert zij de zoektocht te verkorten voor ouders. Ook verstrekt zij informatie, organiseert zij familiedagen, studiedagen, hebben zij diverse campagnes opgezet voor meer naamsbekendheid en zijn zij een project gestart met Stichting Hulphond Nederland.

Ga jij samen met ons deze uitdaging aan?                                                                           

“Wij hopen dat veel mensen met ons deze sportieve uitdaging aangaan op 19 en 20 Juni 2021, zich inschrijven en een actiepagina aanmaken bij het crowdfunding-platform van Stichting Steun 22Q11”

Kom in actie en help ons door je bij ons aan te melden als actievoerder en je in te schrijven voor de Maasdijk. Inschrijven gaat via de volgende 2 stappen:

Stap 1: Om je aan te melden kun je contact opnemen met Petra Oostema via petra@steun22q11.nl. Na aanmelding ontvang je de benodigde informatie om de actiepagina aan te maken en te koppelen aan onze Stichting en/of een van onze projecten. Wij zijn benieuwd naar je motivatie om je in te zetten voor het 22Q11 syndroom en zien graag je je verhaal achter je persoonlijk foto. Onze actiepagina is via deze link zichtbaar https://www.dosupport.nl/organisaties/stichting-steun-22q11/

Ieder die een zich inschrijft bij de Maasdijk en een actie pagina aanmaakt ontvangt een 22Q11 shirt om die dag maximaal zichtbaar te zijn voor het 22Q11 syndroom.

Stap 2: Schrijf je in voor het desbetreffende onderdeel bij de Maasdijk zelf via deze link https://demaasdijk-events.nl/disciplines/ Kosten van de inschrijving moeten aan de organisatie van de Maasdijk worden voldaan.

Wil je meer weten of informatie ontvangen om je sponsoren te laten weten waarvoor jij je inzet? Stuur ons dan een berichtje op info@steun22q11.nl

U kunt ons ook helpen door te doneren.

Draagt u onze Stichting een warm hart toe dan kunt u ook doneren via de doneerbutton op de homepagina van onze website. Klik dan op deze link: https://www.steun22q11.nl/index.php Wij kunnen uw steun goed gebruiken!

Hartelijk dank namens Team Stichting Steun 22Q11.