Osse evenementen gaan verkeersregelaars opleiden

Bij grootschalige evenementen, zoals de avondvierdaagse of de carnavalsoptocht, zijn verkeersregelaars onmisbaar voor de veiligheid van deelnemers en toeschouwers. Daarom wordt op initiatief van Kako (avondvierdaagse), de SNS City Run en De Maasdijk en in samenwerking met gemeente en politie in maart gestart met het opleiden van verkeersregelaars die zich voor meerdere evenementen in Oss willen inzetten.

Om als vrijwilliger bij een groot evenement het verkeer in goede banen te mogen leiden, volstaat in de meeste gevallen een (verplichte) online cursus. Maar op plaatsen met drukke kruisende verkeersstromen, of bij hogere snelheden zijn getrainde en ervaren verkeersregelaars nodig. Tot dit type verkeersregelaar leidt de betreffende cursus op.

Deelnemers aan de cursus krijgen twee dagdelen training in zowel theorie als praktijk. De cursus wordt afgesloten met een praktijkexamen. Vrijwilligers die deze opleiding hebben gevolgd, kunnen een jaar lang bij alle evenementen in Oss als verkeersregelaar worden ingezet en hoeven niet meer voor elk evenement de online cursus te volgen.

De opleiding tot verkeersregelaar is gratis en zal op meerdere zaterdagen in Oss gepland worden. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen aan vrijwilligers@evenementeninoss.nl en ontvangen dan meer uitleg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkeersregelaars zijn onmisbaar voor de veiligheid van deelnemers en toeschouwers van grootschalige evenementen.

Scroll to top