ABC Crossduathlon

Het ABC bevat altijd de meest actuele informatie. Mocht je het antwoord op jouw vraag hier niet vinden, neem dan per e-mail contact met ons op. Uiteraard krijg je als deelnemer ruim van tevoren nog een mail van ons met alle informatie op een rij.

Klik hier voor de starttijden van de verschillende onderdelen.

Je kunt kiezen uit een korte crossduathlon waarbij je ongeveer 4,5 kilometer loopt, 10 kilometer op je mountainbike fietst, en dan nog een loopronde van 2,5 kilometer aflegt. De korte cross is er in twee versies. Een uitdagende mét technische afdalingen erin, en een uitdagende zonder de moeilijkste afdalingen: de korte cross light.

De lange crossduathlon is ongeveer 7,5 – 17 en 4 kilometer.

De lange crossduathlon kun je ook als duo afleggen, waarbij één sporter de looponderdelen doet, en de andere het MTB-en voor zijn rekening neemt.

Je kunt je inschrijving voor de Maasdijk Crossduathlon annuleren door ons een e-mail te sturen. Vermeld daarbij de bevestigingscode uit je bevestigingsmail.

Bij annulering tot twee maanden voor het evenement krijg je het inschrijfgeld gerestitueerd, onder aftrek van 2,50 euro. 

Annuleer je tot één maand voor het evenement, dan brengen we de kosten voor het startnummer à 2,50 euro in rekening en 2,50 euro administratiekosten.

In de laatste maand is annuleren niet meer mogelijk. Je startnummer is wel overdraagbaar, maar de tenaamstelling kan niet meer worden aangepast. Stuur een e-mail met de naam van de vervangende deelnemer, diens geboortedatum en woonplaats, dan zorgen we voor een juiste vermelding in de uitslag.

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail. Desgewenst word je door een medewerker van de organisatie gebeld. In de dagen rondom de Crossduathlon kan het erg druk zijn. Daardoor kan het dan misschien even duren voordat we reageren. Op dringende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de Maasdijk Crossduathlon; verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons per e-mail weten.

Tijdens de Maasdijk Crossduathlon worden foto’s en video’s gemaakt. Na afloop wordt een selectie daarvan beschikbaar gemaakt via onze website. De beschikbaar gestelde foto’s en video’s kun je downloaden voor persoonlijk gebruik en delen via social media. De foto’s en video’s zijn eigendom van De Maasdijk. Voor commerciële toepassing dient toestemming te worden verkregen van De Maasdijk. Door deelname geef je toestemming dat je beeltenis wordt gebruikt voor promotionele doeleinden.

Je spullen kun je in de wisselzone bij je fiets achterlaten.

NB: de organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging van jouw eigendommen.

Gevonden voorwerpen worden vier weken bewaard. Laat het ons per e-mail weten als je tijdens de Maasdijk Crossduathlon iets bent kwijtgeraakt. Beschrijf het item zo volledig mogelijk en/of stuur een foto mee.

Leuk dat je mee wilt doen met de Maasdijk Crossduathlon! Je kunt je inschrijven kan via deze link tot 10 dagen voor het evenement. Check de tarievenlijst voor de kosten. Eerder inschrijven is goedkoper.

Check de tarievenlijst voor de kosten. Eerder inschrijven is goedkoper.

Op verschillende plaatsen langs het parcours zijn EHBO’ers aanwezig van EHBO en/of DDM Evenementenzorg.

De Maasdijk Crossduathlon is decor van het de nationale kampioenschappen (NK) van de Nederlandse Triathlonbond. Iedereen die wil mag inschrijven voor de NK series. Je kunt er ook bewust voor kiezen om in te schrijven in de ‘open’ categorie als je niet in het NK klassement wilt terecht komen. Alleen sporters met de Nederlandse nationaliteit komen in aanmerking voor de NK medailles. Meer informatie over triathlon NK’s vind je hier: https://www.triathlonbond.nl/meedoen/nationale-kampioenschappen/

Leave nothing but footprints!

De Maasdijk Crossduathlon wordt deels georganiseerd in een natuurgebied. We willen het gebied en de dieren die er wonen niet onnodig belasten. We vragen je daarom dringend om geen afval achter te laten, zoals verpakking van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot de kans dat we ook volgend jaar weer toestemming krijgen om ons event hier te organiseren. We rekenen op je medewerking!

Er zijn geen douchevoorzieningen. Wel kun je je na afloop omkleden en zijn er sanitaire voorzieningen.

Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de Maasmeanders voor diverse mogelijkheden. Hotel de Naaldhof ligt tegen het parcours aan. Zij bieden geen speciaal arrangement aan voor onze deelnemers, maar jullie zijn wel van harte welkom.

Het parcours van de Maasdijk Crossduathlon is ongeschikt voor veel parasporters. Denk je dat jij de uitdaging wel aan kunt gaan, maar dat je wat meer tijd nodig hebt om het parcours af te leggen? Neem dan even contact met ons op per e-mail. We passen de tijdslimiet graag voor je aan!

We mogen gebruik maken van het circuit van Motor Club Oss, De Witte Ruijsheuvel. Dat wordt ook gebruikt voor de internationale Grand Prix Motorcross. Naast het circuit ligt een bos waar we op verschillende ondergronden kunnen fietsen en lopen. Door fly-overs en tunnels te gebruiken passen de loop- en fietsrondes in een compact gebied, dus is de wedstrijd voor je supporters goed te volgen. 

Check de routes hier.

De info over parkeren en bereikbaarheid vind je hier.

Er zijn prijzen voor de eerste drie mannen en de eerste drie vrouwen voor zowel de lange als de korte crossduathlon in de open categorie.

Voor de koppelduathlon is er een prijs voor de eerste drie teams in de drie categorieën – gemengd, mannen en vrouwen.

Voor NK deelnemers gelden de volgende categorieën:

NK junioren korte cross (2004 – 2007), mannen en vrouwen.

NK elite lange cross open, mannen en vrouwen

NK  agegroups, 20+, 25+ 30+ enz, mannen en vrouwen

Het laatste nieuws over de Maasdijk Crossduathlon vind je op Facebook, Instagram en Twitter @demaasdijk

We mogen gebruik maken van het circuit van Motor Club Oss, De Witte Ruijsheuvel. Aanmelden doe je in het clubgebouw van MCO: Aengelbertlaan 60

Na het aanmelden plaats je je fiets in de wisselzone.

De organisatie behoudt zich het recht voor deelnemers die te ver achterblijven uit de race te halen.

Elektronische tijdsregistratie geschiedt door onze timingpartner Ox-Max.

Op je mountainbike is het 3km fietsen vanaf Centraal Station Oss. 

De drinkpost is in de tweede loopronde. Deze passeer je meerdere keren. Bij de finish zijn er water en versnaperingen.