Crossduathlon

Maasdijk Crossduathlon /

NK Crossduathlon

22 oktober 2023

Schrijf je uiterlijk op 15 oktober in!

We hebben een spectaculair parcours uitgezet met de nodige hoogtemeters, maar ook snelle rondes door het bos. Als deelnemer kun je al je skills kwijt 🙂 Je kunt solo meedoen, en als duo!

De Nederlandse Triathlonbond heeft de Maasdijk Crossduathlon 2023 aangewezen als Nederlands Kampioenschap, een officieel NK!

Parcours, start en finish 

Het circuit van Motor Club Oss, De Witte Ruijsheuvel, is de locatie van het parcours. Dat wordt ook gebruikt voor de internationale Grand Prix Motorcross. Naast het circuit ligt een bos waar je op verschillende ondergronden gaat fietsen en lopen. Door fly-overs en tunnels te gebruiken passen de loop- en fietsrondes in een compact gebied, dus de wedstrijd is ook voor de supporters goed te volgen. 

Onderdelen

We hebben een korte crossduathlon waarbij je ongeveer 4,5 kilometer loopt, 10 kilometer op je mountainbike fietst en dan nog een loopronde van 2,5 kilometer aflegt en een lange crossduathlon is ongeveer 7,5 – 18 en 4,5 kilometer.

De lange crossduathlon is naast solo ook als duo af te leggen, waarbij één sporter de looponderdelen doet en de andere het MTB-onderdeel voor zijn/haar rekening neemt.

En dan nog even dit…

  • Kijk hier voor het programma en alle onderdelen.
  • Ontdek hier de routes.
  • Bekijk de hier de tarieven.
     
INSCHRIJVEN

De inschrijving voor De Maasdijk Crossduathlon is geopend!

Praktische informatie

Staat jouw vraag er niet tussen?

De Witte Ruijsheuvel

Op en rond het ciruit van MCO Oss is een gave mountainbike ronde uitgezet, met uiteraard de nodige hoogtemeters erin. Op de foto zie je rechts van het circuit het bosgebied waar het zwaartepunt van de looponderdelen plaatsvindt, maar waar ook een snelle mountainbike ronde doorheen loopt.  

Klik hier voor de routes van alle onderdelen.