De Maasdijk Virtueel

De Maasdijk Virtueel 13 - 21 juni 2020

Spelregels

Wij hebben nú al zin in De Maasdijk Virtueel! Jij hopelijk ook. Maar we moeten ook realistisch zijn. Want één: de coronapandemie is nog niet voorbij. En twee: we kunnen voor jouw virtuele uitdaging niet de (verkeers-)veiligheidsmaatregelen nemen die we bij live-versie van De Maasdijk zouden nemen. Dus we willen graag een paar spelregels met je afspreken om De Maasdijk Virtueel samen veilig en verantwoord te houden. De belangrijkste spelregels voor De Maasdijk Virtueel zijn: sport alleen, sport veilig en sport in je eigen omgeving.

Sport alleen

We vragen je als deelnemer om De Maasdijk Virtueel alleen te doen. Uiteraard is het prima als je samen met je partner of je gezin meedoet, maar zoek geen trainingsmaatjes of wedstrijdtegenstanders op. Zo beperk je zowel de corona- als de verkeersrisico’s. Ga in elk geval niet samen met anderen sporten als je in een risicogroep valt. En uiteraard blijf je binnen wanneer je last hebt van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging of koorts.

Sport veilig

Veiligheid staat voorop. Ga dus niet voor een persoonlijk record, maar beweeg je veilig in het verkeer (skaters en wielrenners met helm!). En zwem alleen in veilig water waar je kunt staan en met iemand in de buurt die je zo nodig kan redden. Zoek kortom geen risico’s op waardoor je bent aangewezen op medische hulp (bijvoorbeeld door een ongeval).

Heb je als triatleet geen mogelijkheid om veilig te zwemmen? Neem dan geen risico’s. Wissel het zwemmen in voor hardlopen (2,5 km bij de achtste triatlon en 5 km bij de kwart triatlon) en maak van je triatlon een run-bike-run.

Sport in je eigen omgeving

We willen voorkomen dat de Maasdijk wordt overspoeld door deelnemers aan De Maasdijk Virtueel. Of dat je met de auto die kant op gaat. Daarom vragen we je om De Maasdijk Virtueel in je eigen omgeving en zo dicht mogelijk bij huis af te leggen. Dus tenzij je in een kern woont aan de Maas, is de Maasdijk zelfno-go-area!

Instructies voor het gebruik van Strava

Strava werkt bijzonder simpel, en het is gratis. Via Strava kun je je eigen sportprestaties monitoren, en als je wilt kun je ze delen met anderen. Natuurlijk kun je op jouw beurt ook zien wat je trainingsmaatjes of clubgenoten doen, als ze dat met je willen delen. Je kunt kiezen voor een besloten omgeving, als Maasdijk hebben we juist een open club aangemaakt, waar iedereen die wil bij aan kan sluiten.

Strava is top als je een sporthorloge hebt, maar je kunt je activiteiten ook handmatig toevoegen.

Stap 1 is het aanmaken van een account, dat kan met een Facebook, of Google- of Apple account, maar ook gewoon met een e-mailadres. Dat doe je hier.

Stap 2 is het verder inrichten van je account en je 'gear' aanmaken en koppelen

Stap 3 is lid worden van De Maasdijk Virtueel

Stap 4 is aangeven dat je deelneemt aan een virtueel evenement van De Maasdijk

Daarnaast wijst alles zichzelf en kun je De Maasdijk vinden via deze link, of door in het Strava clubmenu te zoeken naar De Maasdijk.

Scroll to top