Triathlon

Triathlon: zaterdag 15 juni

Check voor info over de teamcompetitie en paratriathlon  deze pagina.

UPDATE 7 juni 2024

De Maasdijk triathlon op 15 juni wordt een Run Bike Run. De organisatie heeft na overleg met waterschap, gemeente en GHOR besloten het zwemonderdeel te schrappen. De reden is de waterkwaliteit die na de enorme brand bij logistiek bedrijf Vice Versa begin mei nog niet op het oude peil is.

De deelnemers zijn per e-mail geïnformeerd. De extra looproutes staan op de website op de routepagina.

Kwart triathlon: 4km lopen 40 km fietsen 10 km lopen

Sprint triathlon teamcompetitie: 3km lopen  20km fietsen 5km lopen

Achtste triathlon: 3km lopen 20km fietsen 5km lopen

Er kan nog worden ingeschreven voor de Maasdijk Run Bike Run
tot en met zondag 9 juni 23.59 uur.

Hallo triatleet! 

Leuk dat je mee wilt doen aan De Maasdijk! De triathlon is op zaterdag. Je kunt kiezen uit de 1/8 (para-)triathlon en de 1/4 triathlon. Voor beide afstanden kun je je individueel inschrijven. Voor de 1/4 triathlon kun je ook als trio-, duo-team inschrijven. Het programma vind je hier.

Parcours, start en finish 

Samen met Trioss hebben we een attractief parcours uitgezet. Je fietst door de prachtige polder tussen Oss en Ravenstein en tussen Teeffelen en Oss. Én natuurlijk over de dijk langs de Maas. Het parcours is volledig autovrij. De zwem-, fiets- en looponderdelen van beide afstanden starten bij toplocatie Dome-X, waar een professionele wisselzone is opgebouwd. Je finisht op het sfeervolle finishterrein in hartje Oss. Een pendelservice brengt je terug van de finish naar je fiets en je spullen.

VIP-arrangement voor bedrijventeams

Voor bedrijventeams is er ook het VIP-arrangement van de BusinessTeam Triathlon. Het arrangement bestaat uit een startbewijs voor een trio- of duo-team voor de 1/4 triathlon; gereserveerde plaatsen Dome-X waar je je met je team in alle rust kunt voorbereiden; een teamfoto; toegang tot de ontvangst-zone na afloop, en vermelding van jouw bedrijfsnaam op onze website bij de Vrienden van De Maasdijk. Voor meer info over dit arrangement kun je per e-mail contact met ons opnemen.

In ons ABC vind je alles wat je moet weten over de triathlon van De Maasdijk.

En dan nog even dit…

  • Wil jij op tijd in vorm zijn voor De Maasdijk? Bekijk dan hier het trainingsaanbod van verschillende Osse sportscholen en verenigingen.
  • Ben jij 15 jaar of jonger? En een fanatieke triatleet? Cool! Dan krijg je 50% korting als je meedoet met De Maasdijk!
  • Ontdek hier de routes.
  • Bekijk de hier de tarieven.
 
INSCHRIJVEN

De inschrijving voor De Maasdijk is geopend vanaf 6 maanden voor de datum en vind je hier. De inschrijving sluit uiterlijk één week voor het evenement, maar dat kan ook eerder zijn als het aantal plekken in de wisselzone op is, dus wees er op tijd bij. Hoe eerder je inschrijft, hoe lager het tarief.

Triathlon vereniging TRIOSS

Praktische informatie

Staat jouw vraag er niet tussen?

Triathlon Parcours De Maasdijk

Parcours De Maasdijk

De Maasdijk triathlon start in de Burgemeester Jansenhaven bij Dome X. Natuurlijk gaat het fietsparcours voor het grootste gedeelte over de Maasdijk. Zowel de 1/8ste als de kwart triathlon kennen slechts één fietsronde, van 20 resp. 40 kilometer. Vanaf de wisselzone – wederom bij Dome X – is er een snel loopparcours dat eindigt in het centrum. 1 ronde voor de 1/8ste, 2 rondes voor de kwart triathlon.

Klik hier voor de routes van alle onderdelen.

In Memoriam: Antoon Klaazen

Op 22 april 2024 overleed Antoon Klaazen, triathlonvrijwilliger van het eerste uur.

Antoon was zelf actief triatleet, en volbracht de hele triathlon van Almere. Bij Trioss was hij een actief clublid en organisator. Voor De Maasdijk ontwierp en construeerde Antoon de fietsenrekken in de wisselzone. Hij was onder meer actief bij de fietscontrole en als motorrijder. Bij De Maasdijk 2024 wordt een passende herinnering aan Antoon onthuld.