Triathlon Teamcompetitie en paracircuit

NTB Para- en Teamcompetitie

Zaterdag 15 juni.

Check voor de algemene info over de triathlon deze pagina.

UPDATE 7 juni 2024

De Maasdijk triathlon op 15 juni wordt een Run Bike Run. De organisatie heeft na overleg met waterschap, gemeente en GHOR besloten het zwemonderdeel te schrappen. De reden is de waterkwaliteit die na de enorme brand bij logistiek bedrijf Vice Versa begin mei nog niet op het oude peil is.

De deelnemers zijn per e-mail geïnformeerd. De extra looproutes staan op de website op de routepagina.

Sprint triathlon teamcompetitie: 3km lopen  20km fietsen 5km lopen

NTB Teamcompetitie

De Maasdijk is in 2024 voor de derde keer op rij gastheer van de Sportzot 3e divisie Zuid mannen. Het gaat deze keer om de sprintafstand, dus 750m – 20km – 5km.

Elke team stelt vier sporters op, en de klasseringen van de snelste drie worden bij elkaar opgeteld. Klik op de logo’s hieronder om te zien welke teams deelnemen, om de teamcompetitiekalender te zien, en natuurlijk ook voor de uitslagen en tussenstanden.

Teamcompetitieweetjes:

  • De start- en aanmeldtijden van de series vind je hier.
  • De captainsbriefing begint exact een uur voor de start van jouw serie in de personeelskantine van eXpose boX in Dome X.
  • De prijsuitreiking voor de derde divisie is voorzien om 19.00 uur.
  • Stuur even een berichtje aan triathlon@demaasdijk-events.nl als je een teamtent meebrengt! 
  • Het parcours, de indeling van de wisselzone en de vooral te vermijden penaltybox vind je hier
  • Je krijgt een leenchip van de organisatie, dus je eigen chip heb je niet nodig.
  • Lees vooral het gehele ABC door, sommige dingen lopen bij De Maasdijk net even anders dan bij andere wedstrijden. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk.
 

NTB Paratriathlon

De Maasdijk maakt ook deel uit van de NTB paratriathloncompetitie. De sporters gaan een achtste triathlon afleggen. Alle informatie over de achtste triathlon staat op de diverse pagina’s op deze website. Als je assistentie nodig hebt kun je dat aangeven bij inschrijving, we helpen je graag! Als het competitieformat bij de NTB bekend is zullen wij dat ook publiceren.

INSCHRIJVEN

De inschrijving voor De Maasdijkparatriathlon is geopend vanaf 6 maanden voor de datum en vind je hier. Inschrijven voor de teamcompetitie doet je teamcaptain via de NTB.

Triathlon vereniging TRIOSS

Praktische informatie

Staat jouw vraag er niet tussen?

Triathlon Parcours De Maasdijk

Parcours De Maasdijk

De Maasdijk triathlon start in de Burgemeester Jansenhaven bij Dome X. Natuurlijk gaat het fietsparcours voor het grootste gedeelte over de Maasdijk. Zowel de 1/8ste als de kwart triathlon kennen slechts één fietsronde, van 20 resp. 40 kilometer. Vanaf de wisselzone – wederom bij Dome X – is er een snel loopparcours dat eindigt in het centrum. 1 ronde voor de 1/8ste, 2 rondes voor de kwart triathlon.

Klik hier voor de routes van alle onderdelen.