Goede doel De Maasdijk 2023

GOEDE DOEL: VRIENDEN VAN BERNHOVEN

De Maasdijk vindt het belangrijk om een verbindende rol te vervullen in de Osse gemeenschap. Daarom doneren we elk jaar namens de deelnemers en vrijwilligers een bedrag aan een vereniging, stichting of fundraiser.

Stel je eens voor dat in het ziekenhuis ligt, in plaats van thuis bij je dierbaren. Dat je misselijk bent van de chemotherapie. Dat je afhankelijk bent van de verpleging. Het is helaas voor veel patiënten een feit, mogelijk ook voor iemand uit jouw familie- of vriendenkring.

Stichting Vrienden van Bernhoven wil juist tijdens deze momenten het verschil maken. Hun doel is duidelijk: het realiseren van projecten die het welzijn van patiënten in Bernhoven bevorderen. Ze streven naar een ziekenhuisverblijf dat zo aangenaam mogelijk is, want laten we eerlijk zijn, ziek zijn is al vervelend genoeg.

 

Vrienden van Bernhoven realiseert die extra’s die niet binnen het standaard zorgbudget vallen. Die kleine, maar zo essentiële toevoegingen die een wereld van verschil maken voor onze patiënten en hun families zoals een muurschildering, een kanjermedaille, een armtrainer, een bos bloemen en een comfortabele stoel.

Een nieuwe wens, voor zij die vechten tegen kanker, is om de muren van de chemokamers in Bernhoven te verrijken met een schildering van de natuur, zodat er een meer huiselijke sfeer ontstaat.  Een bewuste keuze want uit onderzoek blijkt dat bij het zien van de natuur de stress kan verminderen en zelfs pijn kan verlichten.

Iedereen hoopt natuurlijk dat je nooit in het ziekenhuis komt te liggen, maar de kans bestaat wel. Dan is het fijn als er extra’s zijn die de omgeving veraangenamen. Extra’s die vandaag de dag niet vanzelfsprekend zijn!

 

Draag je de Vrienden van Bernhoven een warm hart toe? Geef dan nú, want samen kunnen we het verschil maken!

 

Meer informatie vind je op de website: www.vriendenvanbernhoven.nl

 
Vrienden van Bernhoven is het goede doel waaraan De Maasdijk zich in 2023 verbindt. Je kunt optioneel kiezen om een bijdrage te doen. De Maasdijk stort zelf 10 euro per vrijwilliger op een goed doel naar keuze. Voor alle vrijwilligers die geen keuze maken gaat de bijdrage ook naar de Stichting Vrienden van Bernhoven.
 
 

Goede doelen De Maasdijk

In de voorgaande jaren zijn de onderstaande doelen ondersteund

2023: Solidariteitsfonds

2022: Maarten van der Weijden Foundation

2021: Stichting Steun22Q11

2020: Stichting Steun22Q11 (geannuleerd)

2019: Samenloop voor Hoop Oss

2018: Reddingsbrigade Oss

2017: Stichting Hulphond

2016: TriOss

2015: Gesposs

2014: Stichting Hulphond

2013: Focus on Vision

2012: Rode Kruis, Kika en de Hartstichting

2011: Bas van der Goor Foundation

2010: Right to Play

Praktische informatie

Staat jouw vraag er niet tussen?