Omwonenden

Omwonenden

Hallo omwonende! Bedankt dat we jouw woonomgeving mogen gebruiken voor De Maasdijk!

De Maasdijk is het leukste multi-sportevent van Oss en omgeving. Een paar duizend hardlopers, triatleten, steppers, inlineskaters, me-moveraars en wandelaars doen elk jaar mee aan deze sfeervolle sporthappening. Langs het parcours is het vaak ook een gezellige boel; in veel kernen worden festiviteiten georganiseerd, en veel bewoners zijn actief als deelnemer of vrijwilliger.

We rekenen op je begrip

Het is onvermijdelijk dat een evenement van deze omvang ook enige overlast met zich meebrengt. Vooral als omwonende van de startlocaties, het parcours en het finishterrein kun je wat hinder ondervinden doordat je woonomgeving tijdens het event op zaterdag tussen 16:00 en 23:30 uur een periode wordt afgesloten voor verkeer (ook voor fietsers). We rekenen op je begrip hiervoor.

We hopen op je bijdrage

Het zou heel gezellig en gaaf zijn als er supporters langs het parcours staan. Heb je een geluidsinstallatie die je buiten kunt zetten op een beschaafd – of na overleg met de buren een tikkie hoger? – geluidsvolume dan help je de Maasdijksporters zeker om in de running mood te blijven!

Meer informatie vind je in het blauwe kader hieronder.

Praktische informatie

Staat jouw vraag er niet tussen?

De Maasdijk in jouw buurt

Je krijgt van ons een informatieve brief

Natuurlijk hebben we een evenementenvergunning, maar toch doen we er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Zo sluiten we het parcours pas zo laat mogelijk (vanaf 16:00 uur) en in fasen af en wordt het direct nadat de laatste deelnemer is gepasseerd, weer vrijgegeven. Ook zorgen we voor omleidingsroutes. En we informeren de aanwonenden aan het parcours per brief, zodat je niet verrast wordt en opeens je eigen straat niet meer in kunt.

Mail ons

Alle verkeersregelaars die we inzetten om het parcours (tijdelijk) verkeersvrij te houden, zijn vrijwilligers. We zouden je dan ook willen vragen om eventuele op- en aanmerkingen over de beperkte bereikbaarheid van je woonomgeving niet bij hén neer te leggen, maar bij de organisatie. Je kunt ons per e-mail bereiken. Ook als je vragen of suggesties hebt.

Bij jou in de buurt?

Wil je weten of De Maasdijk ook bij jou in de buurt langskomt? Bekijk dan hier de voorlopige routes. De triathlon en de hardlooproutes worden afgesloten voor verkeer. Bij alle andere onderdelen blijven de wegen gewoon open.