ABC Maasmeander wandeling

Het ABC bevat altijd de meest actuele informatie. Mocht je het antwoord op jouw vraag hier niet vinden, neem dan per e-mail contact met ons op. De laatste infomail 2023 voor de wandeltochten vind je hier

LET OP: de 80 van de Osse Maaskant heeft een eigen ABC

De onderstaande starttijden zijn adviestijden die rekening houden met openingstijden van pauzeplaatsen. De starttijden zijn op beide wandeldagen hetzelfde. Iedere deelnemer moet voor 17:00 uur finishen in Oss.

07:00 – 08:00 uur: 40 km

08:00 – 09:00 uur: 30 km

09:00 – 10:00 uur: 20 km

10:00 – 13:00 uur: 12 en 5 km

Je kunt je inschrijving voor De Maasdijk annuleren door een e-mail te sturen naar info@demaasdijk-events.nl. Vermeld daarbij de bevestigingscode uit je bevestigingsmail.

Bij annulering tot een week voor het evenement krijg je het inschrijfgeld gerestitueerd, onder aftrek van 2,50 euro administratiekosten. Heb je een medaille, of andere goodies besteld, dan krijg je dat bedrag ook terug. In de laatste week is annuleren niet meer mogelijk. Je startbewijs is wel overdraagbaar. Als je je startbewijs wilt overdragen kun je dat zelf regelen in je dashboard.

Bij vragen over onze wandelonderdelen kan je mailen naar wandelen@demaasdijk-events.nl.

Voor algemene vragen kan je mailen naar info@demaasdijk-events.nl of het contactformulier op de website invullen. Desgewenst word je teruggebeld door iemand van de organisatie.

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens De Maasdijk; verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons per e-mail weten via. In de dagen rondom De Maasdijk kan het erg druk zijn. Daardoor kan het dan misschien even duren voordat we reageren. Op dringende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Tijdens De Maasdijk worden foto’s en video’s gemaakt. Na afloop wordt een selectie daarvan beschikbaar gemaakt via onze website. De beschikbaar gestelde foto’s en video’s kun je downloaden voor persoonlijk gebruik en delen via social media. De foto’s en video’s zijn eigendom van De Maasdijk. Voor commerciële toepassing dient toestemming te worden verkregen van De Maasdijk. Deelnemers aan De Maasdijk geven toestemming dat zijn/haar beeltenis wordt gebruikt voor promotionele doeleinden.

Gevonden voorwerpen worden vier weken bewaard. Laat het ons per e-mail weten als je tijdens De Maasdijk iets bent kwijtgeraakt. Beschrijf het item zo volledig mogelijk en/of stuur een foto mee.

Ieder jaar kiest De Maasdijk een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Meer informatie over het goede doel van dit jaar vind je op onze website. Je kunt bij je inschrijving een bedrag naar keuze doneren.

Bij je inschrijving kun je, zolang de voorraad strekt, fijne hebbedingetjes uit de Maasdijk-lijn bestellen: onze must-have sportsokken, De Maasdijk & Oss City Run BibBits (startnummermagneetjes) en natuurlijk de exclusieve Maasdijk Medaille.

Leuk dat je mee wilt doen met De Maasdijk! Je kunt je inschrijven vanaf een half jaar voor De Maasdijk via deze link. Check de tarievenlijst voor de kosten. Wie vroeg inschrijft krijgt een aantrekkelijk early-bird-korting. Schrijf je pas in op de wandeldag dan betaal je wat meer.

De Maasdijk vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren lekker veel bewegen. Daarom krijgen deelnemers van 15 jaar of jonger 50% korting op het inschrijfgeld. Voor de Rabo Family Color Run is deze korting niet van toepassing, maar geldt voor alle deelnemers hetzelfde lage tarief.

Onze tarievenlijst vind je hier. Leden van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) krijgen 1 euro korting. Let op: inschrijven op de dag zelf is wat duurder.

Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale Maasdijk Medaille wilt ontvangen. Zonder medaille is je deelname goedkoper.

Op de start- en finish-locatie is medische verzorging aanwezig, verzorgd door EHBO en DDM Evenementenzorg. Daarnaast is er een mobiele EHBO post op het parcours. Op je routebeschrijving staat het telefoonnummer waarop je de EHBO kunt bereiken.

Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de Maasmeanders voor diverse mogelijkheden.

De routes worden aangegeven met bordjes en krijtpijlen. Ook is er voor iedere deelnemer een papieren routebeschrijving.

De routes worden in het voorjaar op de website gepubliceerd.

Het parcours en de verzorgingsposten zijn niet overal rolstoelvriendelijk. Ben je rolstoelgebonden en wil je graag meedoen? Neem dan even contact met ons op via wandelen@demaasdijk-events.nl, dan kijken we hoe we een route met de noodzakelijke aanpassingen kunnen verzorgen.

Let zelf goed op bij drukke oversteekpunten, er zijn geen verkeersregelaars.

Betaald parkeren kan in de buurt van de start- en finishlocatie in het centrum van Oss op diverse parkeerterreinen, de Eikenboomgaard is het dichtst bij start finish. Op zaterdag kun je gratis parkeren op het parkeerterrein bij de Rusheuvel, circa 1 kilometer van start/finish. Op zondag is parkeren in de stad en dus ook op de Eikenboomgaard gratis.

De wandelonderdelen worden georganiseerd in samenwerking met WSV De Osse Maaskant. De wandeltochten worden ondersteund door de Maasmeanders.

Rolstoelgebruikers zijn van harte welkom bij De Maasdijk. Het parcours en de verzorgingsposten zijn echter niet overal rolstoelvriendelijk. Ben je rolstoelgebonden en wil je graag meedoen? Neem dan even contact met ons op via wandelen@demaasdijk-events.nl, dan kijken we hoe een route met de noodzakelijke aanpassingen kunnen verzorgen.

Het laatste nieuws over De Maasdijk vind je op Facebook, Instagram en Twitter @demaasdijk

De start en finish voor alle afstanden is op De Heuvel in het centrum van Oss. Het startbureau is in Eetcafé H32, Heuvel 32 in Oss. Let op: we gebruiken voor het aanmelden de achteringang, via De Meierijsche Kar.

Het finishbureau is op beide dagen tot 17:00 uur bemenst.

De start- en finishlocatie is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss ben je daar te voet binnen 10 minuten.

Gratis koffie en thee bij de start wordt aangeboden door de centrumhorecaondernemers La Colline, De Nieuwe Wereld, Café Heer Bommel, H32, en Finch

Zorg zelf voor een lunchpakketje en extra drinken, zeker bij warm weer. Er worden onderweg versnaperingen aangeboden, soms gratis, soms met korting. Op de routebeschrijving staat welke ondernemers iets aanbieden.