ABC voor inlineskaten, steppen & me-moveren

Het ABC bevat altijd de meest actuele informatie. Mocht je het antwoord op jouw vraag hier niet vinden, neem dan per e-mail contact met ons op. 

De laatste infomail voor de 10km vind je hier

De laatste infomail voor de toertochten vind je hier.

We organiseren De Maasdijk altijd in het derde weekend van juni. Dan is het lekker lang licht, maar soms ook al zomers warm. Daarom start de 10 kilometerwedstrijd op zaterdagavond, als het wat koeler wordt. Zo kun jij 100% gaan voor jouw persoonlijke doel! De 30 en 60 kilometer toertochten starten op zondagochtend. Me-movers doen alleen mee aan de toertochten en niet aan de wedstrijd. Klik hier voor alle aanvangstijden.

  • 10 kilometer wedstrijd
  • 10 kilometer pelotonstocht (voor met name jongere skaters en steppers)
  • 30 kilometer toertocht
  • 60 kilometer toertocht

Voor de 10 kilometer pelotonstocht hoef je niet speciaal aan te melden. Je kunt gewoon inschrijven voor de 10 kilometer en uiterlijk 15 minuten voor de start verzamelen (verzamelpunt wordt aangegeven). De groep start als alle deelnemers aan de 10 km wedstrijd zijn gestart.

Bij annulering tot en met 31 maart krijg je het inschrijfgeld gerestitueerd, onder aftrek van 2,50 euro administratiekosten. Heb je een medaille, T-shirt en/of sokken besteld, dan krijg je dat bedrag ook terug.

Bij vragen over inlineskaten kan je mailen naar inlineskaten@demaasdijk-events.nl of steppen@demaasdijk-events.nl.

Voor algemene vragen kan je mailen naar info@demaasdijk-events.nl of het contactformulier op de website invullen. Desgewenst word je teruggebeld door iemand van de organisatie.

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens De Maasdijk; verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons per e-mail weten via. In de dagen rondom De Maasdijk kan het erg druk zijn. Daardoor kan het dan misschien even duren voordat we reageren. Op dringende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Tijdens De Maasdijk worden foto’s en video’s gemaakt. Na afloop wordt een selectie daarvan beschikbaar gemaakt via onze website. De beschikbaar gestelde foto’s en video’s kun je downloaden voor persoonlijk gebruik en delen via social media. De foto’s en video’s zijn eigendom van De Maasdijk. Voor commerciële toepassing dient toestemming te worden verkregen van De Maasdijk. Deelnemers aan De Maasdijk geven toestemming dat zijn/haar beeltenis wordt gebruikt voor promotionele doeleinden.

Er is een gratis garderobe op het finishterrein in het centrum van Oss. Je kan er bij de 10 kilometer wedstrijd voor kiezen om je spullen mee te nemen naar de startlocatie en ze door de organisatie naar de finish te laten vervoeren. Je krijgt dan een label met jouw startnummer om aan je tas te bevestigen. Op vertoon van je startnummer krijg je bij de finish je spullen weer terug.

NB: de organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging van jouw eigendommen.

Gevonden voorwerpen worden vier weken bewaard. Laat het ons per e-mail weten als je tijdens De Maasdijk iets bent kwijtgeraakt. Beschrijf het item zo volledig mogelijk en/of stuur een foto mee.

Ieder jaar kiest De Maasdijk een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Meer informatie over het goede doel van dit jaar vind je op onze website. Je kunt bij je inschrijving een bedrag naar keuze doneren.

Bij je inschrijving kun je, zolang de voorraad strekt, fijne hebbedingetjes uit de Maasdijk-lijn bestellen: ons unieke T-shirt (uiteraard met het jaar-label), onze must-have sportsokken en natuurlijk de exclusieve Maasdijk Medaille.

Voor skaters is het verplicht om een helm te dragen. Dit is voor je eigen veiligheid. Zonder helm mag je niet starten. Pols-, knie- en elleboogbescherming is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Het is niet mogelijk om een helm te huren bij de organisatie.

Leuk dat je mee wilt doen met De Maasdijk! Je kunt via deze pagina kiezen om in te schrijven voor toertocht of wedstrijd voor zowel step, skate als me-mover. Check de tarievenlijst voor de kosten. Wie vroeg inschrijft krijgt een aantrekkelijk early-bird-korting.

Als je kiest voor daginschrijving voor de toertocht, zorg er dan voor dat je minstens 45 minuten voor de start aanwezig bent, zodat je niet in tijdnood komt.

Voor de wedstrijd moet je je uiterlijk een week voor de datum inschrijven. De pelotonstocht in de wedstrijd start als alle deelnemers aan de 10 km wedstrijd zijn gestart.

De Maasdijk vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren lekker veel bewegen. Daarom krijgen deelnemers van 15 jaar of jonger 50% korting op het inschrijfgeld. Voor de Rabo Family Color Run is deze korting niet van toepassing, maar geldt voor alle deelnemers hetzelfde lage tarief.

Onze tarievenlijst vind je hier.

Na afloop van je prestatie kun je genieten van een weldadige massage. Op het finishplein staat een team van masseurs paraat waar je gratis of tegen een kleine bijdrage gebruik van kunt maken.

Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale Maasdijk Medaille wilt ontvangen. Zonder medaille is je deelname goedkoper.

Op verschillende plaatsen langs het parcours zijn EHBO’ers aanwezig van EHBO en Rode Kruis. Ook is er een mobiele EHBO-post.

Bij de startlocatie van de 10 kilometer wedstrijd is omkleedgelegenheid. Na afloop van de wedstrijd kun je douchen en omkleden in het Titus Brandsma Lyceum, op zo’n 300 meter van de finish. Bij de toer- en pelotonstocht zijn deze mogelijkheden er niet.

Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de Maasmeanders voor diverse mogelijkheden.

Parasporters zijn van harte welkom bij De Maasdijk. Denk je dat er voor jou maatwerk nodig is, bijvoorbeeld omdat je niet kunt voldoen aan de tijdslimiet? Neem dan even contact op via inlineskating@demaasdijk-events.nl, dan kijken we wat we voor je aankunnen passen.

Het parcours van de 10 kilometer wedstrijd is grotendeels geasfalteerd en volledig afgesloten voor verkeer. Op kruisingen met doorgaande wegen zijn verkeersregelaars. De route zal door de gemeente worden geveegd, maar blijf attent op grind en andere wegvervuiling. De finish is in het centrum van Oss. Hou hier rekening met beperkte uitloop.

De routes van de toertochten zijn niet verkeersvrij. Dat betekent dat je ‘gewoon’ verkeersdeelnemer bent, en dus zelf goed op je veiligheid moet letten! De routes zijn uitgezocht op een prettige en veilige berijdbaarheid.

Je kunt je auto op zaterdag kwijt op het parkeerterrein van MSD, tegenover het centraal station in Oss. Vanaf dit parkeerterrein bieden we vervoer aan naar de startlocatie van de 10 kilometer wedstrijd. Als je gebruik wilt maken van onze vervoersservice kun je dat bij je inschrijving aangeven.

Bij de toer- en pelotonstocht op zondag kun je gratis in de stad parkeren op de parkeerterreinen (niet in de parkeergarages). Alle openbare parkeerplaatsen zijn dicht bij start/finish.

De organisatie vervoert bij de 10 kilometer wedstrijd desgewenst je spullen van de start naar de finish. Je krijgt een label met je startnummer om aan je tas te bevestigen. Op vertoon van je startnummer krijg je bij de finish je spullen weer terug.

Voor de wedstrijdrijders zijn er bekers voor de eerste drie vrouwen en de eerste drie mannen. Dit gaat niet per leeftijdscategorie. Een speciale prijs is er voor de snelste Ossenaar.

Het laatste nieuws over De Maasdijk vind je op Facebook, Instagram en Twitter @DeMaasdijk

De 10 kilometer wedstrijd en pelotonstocht start in Oijen en finisht in het centrum van Oss.

De toertochten van 30 en 60 kilometer starten vanaf De Heuvel in het centrum, aanmelden bij H32, ingang achterzijde – Meiereijsche Kar – te Oss.

Wedstrijddeelnemers krijgen een enkelband voor tijdwaarneming. Deze moet na afloop worden ingeleverd!

De finishlocatie in het Osse centrum is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss ben je te voet binnen 10 minuten op de start/finishlocatie. Let op: de 10 kilometer wedstrijd start in Oijen, niet in het centrum van Oss.

Vanaf het parkeerterrein van MSD, tegenover station Oss, bieden we vervoer aan naar de startlocatie van de 10 kilometer wedstrijd.

De uitslag is online te volgen via onze website.

Onderweg kom je bij de 10 kilometer halverwege een verzorgingspost tegen. Daar is water en sportdrank. Ook worden daar sponzen uitgedeeld. Bij de finish is er, naast water en sportdrank, voor elke deelnemer een stuk fruit.

Omdat het aanpakken van bekers voor onze deelnemers op wielen lastig is, adviseren we je om zelf water mee te nemen. Wil je toch water of sponzen aanpakken, ga dan wat rustiger rijden. Wil je niets aanpakken, rij dan zo ruim mogelijk om de verzorgingspost heen.

Op zondag gaan de routes langs enkele horecapunten die rekening houden met de tochten.