ABC 80 van de Osse Maaskant

Het ABC bevat altijd de meest actuele informatie. Mocht je het antwoord op jouw vraag hier niet vinden, neem dan per e-mail contact met ons op. 

De informatiemail met alle informatie voor de 80 van 2024 vind je hier

LET OP: de dagwandelingen van de Maasdijk hebben hun eigen ABC

De 80 van de Osse Maaskant start op zaterdagochtend om 05:00 uur.

Dé spelregel van een Kennedymars is dat je de 80 kilometer binnen 20 uur moet afleggen. Dat betekent dus dat je op zondagnacht vóór 01:00 uur moet finishen.

Onder het kopje ’tijdslimiet’ in dit ABC vind je informatie over de uiterste doorkomsttijden op de 20, 40 en 60 kilometer.

Je kunt je inschrijving voor De Maasdijk annuleren door een e-mail te sturen naar info@demaasdijk-events.nl. Vermeld daarbij de bevestigingscode uit je bevestigingsmail.

Bij annulering tot en met 1 maand voor het evenement krijg je het inschrijfgeld gerestitueerd, onder aftrek van 2,50 euro administratiekosten. Heb je een medaille, of andere goodies besteld, dan krijg je dat bedrag ook terug.

In de laatste maand is annuleren niet meer mogelijk. Je kunt wel je startbewijs overdragen, dat kun je zelf regelen in je dashboard.

Bij vragen over onze wandelonderdelen kan je mailen naar wandelen@demaasdijk-events.nl.

Voor algemene vragen kan je mailen naar info@demaasdijk-events.nl of het contactformulier op de website invullen. Desgewenst word je teruggebeld door iemand van de organisatie.

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens De Maasdijk; verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons per e-mail weten via. In de dagen rondom De Maasdijk kan het erg druk zijn. Daardoor kan het dan misschien even duren voordat we reageren. Op dringende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Tijdens De Maasdijk worden foto’s en video’s gemaakt. Na afloop wordt een selectie daarvan beschikbaar gemaakt via onze website. De beschikbaar gestelde foto’s en video’s kun je downloaden voor persoonlijk gebruik en delen via social media. De foto’s en video’s zijn eigendom van De Maasdijk. Voor commerciële toepassing dient toestemming te worden verkregen van De Maasdijk. Deelnemers aan De Maasdijk geven toestemming dat zijn/haar beeltenis wordt gebruikt voor promotionele doeleinden.

Gevonden voorwerpen worden vier weken bewaard. Laat het ons per e-mail weten als je tijdens De Maasdijk iets bent kwijtgeraakt. Beschrijf het item zo volledig mogelijk en/of stuur een foto mee.

Ieder jaar kiest De Maasdijk een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Meer informatie over het goede doel van dit jaar vind je op onze website. Je kunt bij je inschrijving een bedrag naar keuze doneren.

Bij je inschrijving kun je, zolang de voorraad strekt, fijne hebbedingetjes uit de Maasdijk-lijn bestellen: onze must-have sportsokken, De Maasdijk & Oss City Run BibBits (startnummermagneetjes). De exclusieve Maasdijk Medaille is voor deelnemers aan de 80 van de Osse Maaskant inbegrepen.

 

Leuk dat je mee wilt doen met De Maasdijk! Je kunt je inschrijven vanaf een half jaar voor De Maasdijk via deze link. Check de tarievenlijst voor de kosten. Wie vroeg inschrijft krijgt een aantrekkelijk early-bird-korting. Daginschrijving is voor de 80 van de Osse Maaskant ook mogelijk.

Onze tarievenlijst vind je hier. Leden van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) krijgen 1 euro korting.

Natuurlijk ontvang je na het volbrengen van de 80 van de Osse Maaskant een fraaie herinneringsmedaille.

Op de start- en finish-locatie is medische verzorging aanwezig, verzorgd door EHBO en DDM Evenementenzorg. Daarnaast is er een mobiele EHBO post op het parcours. Op je routebeschrijving staat het telefoonnummer waarop je de EHBO kunt bereiken.

Tijdens de 80 van de Osse Maaskant dienen de Deelnemers in de nachtelijke uren de (nacht)rust van mens en natuur te respecteren.

De Deelnemers zijn verplicht reflecterende dan wel goed zichtbare signalen en/of kleding te dragen. Een zaklamp wordt geadviseerd.

Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de Maasmeanders voor diverse mogelijkheden.

De routes worden aangegeven met bordjes en krijtpijlen. Ook krijg je een routebeschrijving op papier mee. Let zelf goed op bij drukke oversteekpunten, er zijn geen verkeersregelaars.

Het parcours en de verzorgingsposten zijn niet overal rolstoelvriendelijk. Ben je rolstoelgebonden en wil je graag meedoen? Neem dan even contact met ons op via wandelen@demaasdijk-events.nl, dan kijken we hoe we een route met de noodzakelijke aanpassingen kunnen verzorgen.

Dé spelregel van een Kennedymars is dat je de 80 kilometer binnen 20 uur moet afleggen. Dat betekent dat je op zondag vóór 01:00 uur moet finishen. We hanteren de volgende doorkomstlimieten:

  • 20 kilometer binnen 5 uur
  • 40 kilometer binnen 10 uur
  • 60 kilometer binnen 15 uur

Als je ná een doorkomstlimiet passeert kun je helaas niet verder lopen.

De routes staan op de website en worden in het voor jaar geactualiseerd.

Betaald parkeren kan in de buurt van de start- en finishlocatie in het centrum van Oss op diverse parkeerterreinen, de Eikenboomgaard en Antoon Jurgensplein zijn het dichtst bij start finish. Op zaterdag kun je gratis parkeren op het parkeerterrein Raadhuishof, circa 500 meter van de aanmeldlokatie.

De wandelonderdelen worden georganiseerd in samenwerking met WSV De Osse Maaskant. De wandeltochten worden ondersteund door de Maasmeanders.

Deelnemen aan de 80 van de Osse Maaskant houdt in: het lopen van 80 kilometer binnen 20 uren vanaf de gezamenlijke starttijd. Alléén marcheren en wandelen is toegestaan, d.w.z., dat er steeds één voet in contact is met de grond. Nordic-walking en skeeleren zijn niet toegestaan. Met parasporters houden we natuurlijk graag rekening.

Lopers die, zonder uitdrukkelijke toestemming van de Organisatie, op een andere wijze de 80 van de Osse Maaskant willen volbrengen zullen niet worden toegelaten en/of uit de Kennedymars worden gehaald.

Deelnemers dienen de aangeduide routes te volgen.

Rolstoelgebruikers zijn van harte welkom bij De Maasdijk. Het parcours en de verzorgingsposten zijn echter niet overal rolstoelvriendelijk. Ben je rolstoelgebonden en wil je graag meedoen? Neem dan even contact met ons op via wandelen@demaasdijk-events.nl, dan kijken we hoe we een route met de noodzakelijke aanpassingen kunnen verzorgen.

Het laatste nieuws over De Maasdijk vind je op Facebook, Instagram en Twitter @demaasdijk

Deelnemers aan de 80 van de Osse Maaskant zijn herkenbaar aan hun startnummer. Je startnummer bevat een chip, zodat je doorkomst halverwege en natuurlijk je finish wordt geregistreerd.

Om ervoor te zorgen dat de chip goed werkt is het belangrijk dat je het startnummer niet vouwt, kreukelt of bedekt met een jack.

Als je het startnummer liever niet op je kleding wilt spelden, neem dan zelf een startnummerband mee om het aan te bevestigen. Of beter nog, bestel de speciale magneetjes:)

Aanmelden voor de 80 van de Osse Maaskant is in wijkgebouw De Binnenstad, Sint Barbaraplein 6, in Oss.

Halverwege kom je nog een keer door het Osse centrum, onder de start/finishboog door, waarna je een lunch wordt aangeboden in het wijkgebouw. De finish is nabij Eetcafé H32, Heuvel 32 in Oss.

Dé spelregel van een Kennedymars is dat je de 80 kilometer binnen 20 uur moet afleggen. Dat betekent dat je op zaterdag vóór 01:00 uur moet finishen. We hanteren de volgende doorkomstlimieten:

  • 20 kilometer binnen 5 uur
  • 40 kilometer binnen 10 uur
  • 60 kilometer binnen 15 uur

Als je ná een doorkomstlimiet passeert kun je helaas niet verder lopen.

De start- en finishlocatie is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss ben je daar te voet binnen 10 minuten.

Aanwijzingen van de Organisatie, verkeersregelaars, politie en overige functionarissen dienen te worden opgevolgd. Worden deze aanwijzingen niet door de Deelnemer opgevolgd, dan volgt onmiddellijke uitsluiting. De Wegenverkeerswet en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens zijn van kracht, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.
De Deelnemers dienen zoveel mogelijk op de trottoirs te lopen. Zijn deze niet aanwezig, dan moeten de deelnemers gebruik maken van de fietspaden. Bij het ontbreken daarvan, moet men binnen de bebouwde kom rechts op de weg lopen en buiten de bebouwde kom links op de weg. Op afgezette delen van het parkoers mag men de gehele rijweg gebruiken.
De Deelnemers zijn verplicht reflecterende dan wel goed zichtbare signalen en/of kleding te dragen. Een zaklamp wordt geadviseerd.

Als je dat handig vindt kunnen we je tas voor je vervoeren. Je krijgt een bagagelabel met je startnummer dat je aan je tas bevestigt. Op vertoon van je startnummer kun je dan halverwege de route en na circa 60 kilometer over je tas beschikken. En bij de finish krijg je ‘m uiteraard weer terug.

Onderweg kom je verschillende verzorgingsposten tegen waar je de inwendige mens kunt versterken met een hapje en een drankje. Als deelnemer aan de 80 van de Osse Maaskant kun je daar, op vertoon van je startnummer en/of verstrekte consumptiebonnen, gratis gebruik van maken. De toegang van verzorgingsposten kan voorbehouden zijn aan deelnemers en door de organisatie aangewezen functionarissen.

TIP: neem zelf voldoende te drinken mee voor onderweg tussen de verzorgingsposten, zeker bij warm weer.

Bij de finish is er, naast water en sportdrank, voor elke deelnemer een stuk fruit en andere versnaperingen.