ABC voor fietstoertocht

Het ABC bevat altijd de meest actuele informatie. Mocht je het antwoord op jouw vraag hier niet vinden, neem dan per e-mail contact met ons op. 

De laatste infomail 2023 voor de toertochten vind je hier

We organiseren De Maasdijk altijd in het derde weekend van juni. Dan is het lekker lang licht, maar soms ook al zomers warm. De fietstoertochten starten in de ochtend. Klik hier voor de aanvangstijden.

  • circa 50 kilometer toertocht
  • circa 90 kilometer toertocht, door álle kernen van de gemeente Oss.

Je kunt je inschrijving voor De Maasdijk annuleren door een e-mail te sturen naar info@demaasdijk-events.nl

Bij annulering tot een week voor het evenement krijg je het inschrijfgeld gerestitueerd, onder aftrek van 2,50 euro administratiekosten. Heb je een medaille, of andere goodies besteld, dan krijg je dat bedrag ook terug. In de laatste week is annuleren niet meer mogelijk. Je startbewijs is wel overdraagbaar. Als je je startbewijs wilt overdragen kun je dat zelf regelen in je dashboard.

Bij vragen over de fietstoertocht kan je mailen naar fietsen@demaasdijk-events.nl

Voor algemene vragen kan je mailen naar info@demaasdijk-events.nl of het contactformulier op de website invullen. Desgewenst word je teruggebeld door iemand van de organisatie.

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens De Maasdijk; verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons per e-mail weten via. In de dagen rondom De Maasdijk kan het erg druk zijn. Daardoor kan het dan misschien even duren voordat we reageren. Op dringende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Tijdens De Maasdijk worden foto’s en video’s gemaakt. Na afloop wordt een selectie daarvan beschikbaar gemaakt via onze website. De beschikbaar gestelde foto’s en video’s kun je downloaden voor persoonlijk gebruik en delen via social media. De foto’s en video’s zijn eigendom van De Maasdijk. Voor commerciële toepassing dient toestemming te worden verkregen van De Maasdijk. Deelnemers aan De Maasdijk geven toestemming dat zijn/haar beeltenis wordt gebruikt voor promotionele doeleinden.

Gevonden voorwerpen worden vier weken bewaard. Laat het ons per e-mail weten als je tijdens De Maasdijk iets bent kwijtgeraakt. Beschrijf het item zo volledig mogelijk en/of stuur een foto mee.

Ieder jaar kiest De Maasdijk een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Meer informatie over het goede doel van dit jaar vind je op onze website. Je kunt bij je inschrijving een bedrag naar keuze doneren.

Bij je inschrijving kun je, zolang de voorraad strekt, fijne hebbedingetjes uit de Maasdijk-lijn bestellen: onze must-have sportsokken, De Maasdijk & Oss City Run BibBits (startnummermagneetjes) en natuurlijk de exclusieve Maasdijk Medaille.

Als je met een racefiets meedoet is het verplicht om een helm te dragen. Dit is voor je eigen veiligheid. Zonder helm mag je niet starten. Het is niet mogelijk om een helm te huren bij de organisatie.

Leuk dat je mee wilt doen met De Maasdijk! Je kunt je inschrijven vanaf een half jaar voor De Maasdijk via deze link. Check de tarievenlijst voor de kosten. Wie vroeg inschrijft krijgt een aantrekkelijk early-bird-korting. Schrijf je pas in op de wedstrijddag dan betaal je wat meer.

De Maasdijk vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren lekker veel bewegen. Daarom krijgen deelnemers van 15 jaar of jonger 50% korting op het inschrijfgeld. Voor de Rabo Family Color Run is deze korting niet van toepassing, maar geldt voor alle deelnemers hetzelfde lage tarief.

Onze tarievenlijst vind je hier.

Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale Maasdijk Medaille wilt ontvangen. Zonder medaille is je deelname goedkoper.

Op verschillende plaatsen langs het parcours zijn EHBO’ers aanwezig van EHBO en DDM Evenementenzorg. Ook is er een mobiele EHBO-post.

Er zijn geen douche- of omkleedgelegenheden. Wel kan gebruik gemaakt worden van het sanitair van de horecagelegenheden bij de start en onderweg.

Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de Maasmeanders voor diverse mogelijkheden.

Parasporters zijn van harte welkom bij De Maasdijk. Denk je dat er voor jou maatwerk nodig is, bijvoorbeeld omdat je niet kunt voldoen aan de tijdslimiet? Neem dan even contact op via fietsen@demaasdijk-events.nl, dan kijken we wat we voor je aankunnen passen.

De routes van de toertochten zijn niet verkeersvrij. Dat betekent dat je ‘gewoon’ verkeersdeelnemer bent, en dus zelf goed op je veiligheid moet letten! De routes zijn uitgezocht op een veilige berijdbaarheid.

Bij de toer-tocht op zondag kun je gratis in de stad parkeren op de parkeerterreinen (niet in de parkeergarages). Alle openbare parkeerplaatsen zijn dicht bij start/finish.

Het laatste nieuws over De Maasdijk vind je op Facebook, Instagram en Twitter @DeMaasdijk

De toertochten van 50 en 90 kilometer starten vanaf De Heuvel in het centrum, aanmelden bij H32 te Oss.  Ingang aan de zijde van de Meierijsche Kar. Daar kun je je fiets tijdens het inschrijven ook veilig stallen onder toezicht.

Let op dat je niet mag fietsen in het voetgangerscentrum.

De start- en finishlocatie in het Osse centrum is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss ben je te fiets binnen een paar minuten op de start/finishlocatie.

Op zondag gaan de routes langs enkele horecapunten die rekening houden met de tochten. Uiteraard zorgen wij na de finish voor water/sportdrank en enkele versnaperingen.