Wandelen

Hallo wandelaar!

Leuk dat je mee wilt doen aan de Maasmeanderwandelingen van De Maasdijk! Wandelvereniging WSV de Osse Maaskant heeft verschillende mooie routes uitgezet in en om Oss. En natuurlijk ook over de dijk langs de Maas. Op de zaterdag gaan de routes vooral door de kernen ten oosten van Oss, op zondag ligt het accent op de westelijk gelegen kernen. De wandelingen starten en finishen op beide dagen op De Heuvel in het centrum van Oss.

Tweedaags programma

Het tweedaagse wandelprogramma van De Maasdijk biedt op beide dagen diverse afstanden. Naast de 30, 40 en 50 kilometer voor de kilometervreters, zijn er ook wandelingen van 12 en 20 kilometer. Je kunt kiezen voor één bepaalde afstand op één van beide wandeldagen, maar ook voor twee wandeldagen en twee afstanden naar keuze. Ons tweedaags wandelprogramma biedt een uitstekende gelegenheid om te trainen voor een meerdaags wandelevent zoals De Vierdaagse.

Kennedymars

Voor de echte diehards heeft De Maasdijk ook een Kennedymars op het wandelprogramma: de 80 van de Osse Maaskant. De 80 van de Osse Maaskant start op zaterdagavond. Je loopt dan in de nacht de 40 kilometer van het zaterdagprogramma. Vervolgens sluit je op zondagochtend aan bij de 40 kilometer van het zondagprogramma. De Kennedymars, in 1963 geïnitieerd door de toenmalige president van de VS John F. Kennedy, moet binnen 20 uur volbracht worden. Durf jij het aan? Tips voor Kennedymars lopers vind je hier en je kunt je inschrijven via deze link voor de 80 van de Osse Maaskant (Kennedymars)

Wil je wel ’s nachts lopen, maar is 80 kilometer niet je ambitie? Dan kun je meedoen aan de Nacht van de Osse Maaskant. 40 kilometer, uiteraard over de route van 80 kilometer.

In onze ABC’s vind je alles wat je moet weten over onze wandelingen.

Het ABC voor de wandeltweedaagse

Het ABC voor 80 van de Osse Maaskant

En dan nog even dit…

  • Wil jij op tijd in vorm zijn voor De Maasdijk? Bekijk dan hier het trainingsaanbod van verschillende Osse sportscholen en verenigingen.
  • Ben jij 15 jaar of jonger? En hou je van wandelen? Cool! Dan krijg je 50% korting als je meedoet met De Maasdijk!
  • Ontdek hier de routes.
  • Bekijk de hier de tarieven.