ABC voor hardlopen

Het ABC bevat altijd de meest actuele informatie. Mocht je het antwoord op jouw vraag hier niet vinden, neem dan per e-mail contact met ons op. De laatste mail is of wordt op maandag voor het evenement verstuurd. 

infomail versie hardlopen 2024

Infomail versie hardlopen 2024 Engels

Voor de Rabo Family Color Run is er een eigen versie van de infomail!

We organiseren De Maasdijk altijd in het derde weekend van juni. Dan is het lekker lang licht, maar soms ook al zomers warm. Daarom starten onze hardlooponderdelen zaterdag in de avond, als het wat koeler wordt. Zo kun jij 100% gaan voor jouw persoonlijke doel: een PR, je eerste halve ‘uitlopen’, je loopmaatje hazen… Het maakt niet uit, zo lang je maar niet vergeet te genieten van je prestatie!

Klik hier voor de starttijden van de verschillende onderdelen.

Bij alle starts ligt een startmat op de exacte afstand tot de finish. De afstand voor de hele marathon is 42.195 kilometer. De afstand voor de halve marathon is 21.100 kilometer. 5 en 10 kilometer spreken voor zich.

 

Je kunt je inschrijving voor De Maasdijk annuleren door een e-mail te sturen naar info@demaasdijk-events.nl. Vermeld daarbij de bevestigingscode uit je bevestigingsmail.

Bij annulering tot 2 maanden voor het evenement krijg je het inschrijfgeld gerestitueerd, onder aftrek van 2,50 euro administratiekosten. Heb je een medaille, of andere goodies besteld, dan krijg je dat bedrag ook terug.

Annuleer je tot 1 maand voor het evenement dan komen daar de kosten voor het startnummer à 2,50 euro bij. 

Na 1 maand voor het evenement is annuleren niet meer mogelijk. Je ontvangt dan gewoon je startnummer en eventueel bestelde medaille en andere spullen. Je startnummer is wel overdraagbaar, maar de tenaamstelling kan niet meer worden aangepast. Als je startnummer wilt overdragen kun je dat zelf regelen in je dashboard.

Als bedrijf kun je ook een team inschrijven voor de Bedrijvenloop. Je doet mee aan de Van Mun 5k Run of de 10 van Nellen. En er wordt een klassement opgemaakt. Meer informatie over de Bedrijvenloop op deze pagina.

De Rabo Family Color Run is een spectaculaire en kleurrijke funrun voor de hele familie. Op zondagochtend om 10:30 leggen enkele honderden kids en hun sportieve papa’s, mama’s, opa’s of oma’s dansend, zingend en springend 1 kilometer af door het centrum van Oss, terwijl ze onderweg in de kleurenzones in alle kleuren van de regenboog worden gekleurd. En natuurlijk krijgen ze na afloop een ‘standaardmedaille’. Een superleuk uitje voor de hele family!

Het kleurpoeder dat wordt gebruikt bestaat uit natuurlijke ingrediënten. De basis is maiszetmeel en de kleuren zijn kleurstoffen uit de cosmetica- en voedselindustrie. Hierdoor is het niet schadelijk als het in de mond komt. Het poeder voldoet aan de eisen van het RIVM. De Color Run bestaat uit één ronde van 1 km en is daarmee geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Er is geen tijdregistratie.

Bij vragen over de looponderdelen kan je mailen naar lopen@demaasdijk-events.nl.

Voor algemene vragen kan je mailen naar info@demaasdijk-events.nl of het contactformulier op de website invullen. Desgewenst word je door een medewerker van de organisatie gebeld.

Je kunt de marathon natuurlijk individueel lopen, maar je kunt ook als estafetteteam van 4 personen meedoen. Je kunt dat bij je inschrijving aangeven. En wil je meedoen als duo, dan kun je inschrijven voor de marathon voor 4 personen en om beurten lopen.

Voor scholen is er de speciale scholenestafette die is ingericht voor teams tot 18 kinderen. Deze krijgen allemaal een ‘standaard’medaille.

Informatie over de wisselpunten vind je via de routepagina.

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens De Maasdijk; verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons per e-mail weten via info@demaasdijk-events.nl. In de dagen rondom De Maasdijk kan het erg druk zijn. Daardoor kan het dan misschien even duren voordat we reageren. Op dringende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Alleen bij de marathon en de estafettemarathon mag je je laten begeleiden door een fietser. De fietser moet wel altijd achter de loper blijven en hierbij de andere deelnemers niet hinderen. Je kunt je begeleider aanmelden bij je inschrijving. Jouw begeleider is verplicht om een hesje van de organisatie te dragen. Dat hesje ontvang je bij je deelnemerspakket. Mocht het aantal deelnemers op de marathon fietsbegeleiding niet toelaten dan laten we dit voor 1 juni weten.

Bij alle andere hardlooponderdelen is fietsbegeleiding niet toegestaan.

Tijdens De Maasdijk worden foto’s en video’s gemaakt. Na afloop wordt een selectie daarvan beschikbaar gemaakt via onze website. De beschikbaar gestelde foto’s en video’s kun je downloaden voor persoonlijk gebruik en delen via Social Media. De foto’s en video’s zijn eigendom van De Maasdijk. Voor commerciële toepassing dient toestemming te worden verkregen van De Maasdijk. Deelnemers aan De Maasdijk geven toestemming dat zijn/haar beeltenis wordt gebruikt voor promotionele doeleinden.

Er is een gratis garderobe op het finishterrein in het centrum van Oss. Je kan er ook voor kiezen om je spullen mee te nemen naar de startlocatie en ze door de organisatie naar de finish te laten vervoeren. Je krijgt dan een label met jouw startnummer om aan je tas te bevestigen. Op vertoon van je startnummer krijg je bij de finish je spullen weer terug.

NB: de organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging van jouw eigendommen.

Gevonden voorwerpen worden vier weken bewaard. Laat het ons per e-mail weten als je tijdens De Maasdijk iets bent kwijtgeraakt. Beschrijf het item zo volledig mogelijk en/of stuur een foto mee.

Ieder jaar kiest De Maasdijk een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Meer informatie over het goede doel van dit jaar vind je op onze website. Je kunt bij je inschrijving een bedrag naar keuze doneren.

 
Bij je inschrijving kun je, zolang de voorraad strekt, fijne hebbedingetjes uit de Maasdijk-lijn bestellen: onze must-have sportsokken, BibBits met logo van De Maasdijk én de SNS Oss City Run, en natuurlijk de exclusieve Maasdijk Medaille. 

Leuk dat je mee wilt doen met De Maasdijk! Je kunt je inschrijven vanaf een half jaar voor De Maasdijk via deze link. Check de tarievenlijst voor de kosten. Wie vroeg inschrijft krijgt een aantrekkelijk early-bird-korting.

Alleen voor de Family Color Run kun je op de dag zelf nog inschrijven.  Inschrijven doe je op dan op de startlocatie.
Voor alle andere onderdelen sluit de inschrijving een week voor het evenement.

De Maasdijk vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren lekker veel bewegen. Daarom krijgen deelnemers van 15 jaar of jonger 50% korting op het inschrijfgeld. Voor de Rabo Family Color Run is deze korting niet van toepassing, maar geldt voor alle deelnemers hetzelfde lage tarief.

Onze tarievenlijst vind je hier.

Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale Maasdijk Medaille wilt ontvangen. Zonder medaille is je deelname goedkoper.

Op verschillende plaatsen langs het parcours zijn EHBO’ers aanwezig van EHBO en DDM Evenementenzorg. Ook is er een mobiele EHBO-post.

Bij alle startlocaties is omkleedgelegenheid, behalve bij de start van de marathon. In 2023 is er vooralsnog geen douchemogelijkheid na afloop. 

Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de Maasmeanders voor diverse mogelijkheden.

Parasporters zijn van harte welkom bij De Maasdijk. Denk je dat er voor jou maatwerk nodig is, bijvoorbeeld omdat je niet kunt voldoen aan de tijdslimiet? Neem dan even contact met ons op via lopen@demaasdijk-events.nl dan kijken we wat we voor je aankunnen passen.

Het parcours van alle hardlooponderdelen is overal verhard (asfalt, klinkers of keien…) en afgesloten voor verkeer. Op sommige plekken blijven locaties echter wel bereikbaar voor lokaal verkeer.

Het parcours van de diverse onderdelen is hier te vinden.

Je kunt je auto kwijt op het parkeerterrein van Organon, tegenover het centraal station in Oss. Vanaf dit parkeerterrein bieden we vervoer aan naar de startlocaties. Als je gebruik wilt maken van onze vervoersservice kun je dat bij je inschrijving aangeven.

Globale vertrektijden (exacte tijden ontvang je per mail in de week voor De Maasdijk):

16:45 uur Marathon Keent

18:00 uur Halve marathon Megen

19:00 uur 10 kilometer Oijen

20:00 uur 5 kilometer Teeffelen

Kom je op eigen gelegenheid check dan de info over parkeren hier.

Er zijn bekers voor de eerste drie vrouwen en de eerste drie mannen bij ieder onderdeel, behoudens de Family Color Run. Bij de Family Color Run krijgt iedere deelnemer een medaille. Bij de marathon estafette is er een prijs voor de snelste drie teams (gemengd).

Het laatste nieuws over De Maasdijk vind je op Facebook, Instagram en Twitter @DeMaasdijk

De marathon start in Keent, de halve marathon start in Megen, de 10 kilometer start in Oijen en de 5 kilometer Night Run start in Teeffelen. De Family Color Run start in het centrum van Oss.

Alle afstanden finishen op De Heuvel in het centrum van Oss.

Je startnummer en eventuele andere spullen kun je op de donderdag en vrijdag voor De Maasdijk ophalen bij HT Running: Kruisstraat 5-C in Oss. De openingstijden vind je hier
Lukt dat niet, dan zijn de spullen voor de start bij de startlocatie van jouw onderdeel af te halen.

Alle deelnemers moeten uiterlijk om 23.30 uur over de finish zijn. We kijken hierbij naar je doorkomsttijden. Je moet de halve marathon binnen 2:45 hebben afgelegd om de loop te mogen vervolgen.

We maken gebruik van BibTag tijdregistratie. Deze chip zit verwerkt in je startnummer. De matten die je bij start, finish en doorkomst passeert, vangen het signaal op van je BibTag. De BibTag is voor éénmalig gebruik; je hoeft de chip dus na afloop niet in te leveren.

Tips om zeker te zijn van een goede tijdregistratie:

  • Draag je startnummer op de borst;
  • Bedek je startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de start- en finishmatten;
  • Vouw of kreukel je startnummer niet, zeker niet op de plaats waar de tag zit;
  • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de tag niet;
  • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.

De finishlocatie in het Osse centrum is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss ben je te voet binnen 10 minuten op de finishlocatie.

Vanaf het parkeerterrein van Organon, tegenover station Oss, bieden we vervoer aan naar de startlocaties.

De uitslagen zijn te volgen op onze uitslagenpagina.

Onderweg kom je om de circa 5 kilometer verzorgingsposten tegen. Daar is water en sportdrank. Ook worden daar sponzen uitgedeeld. Bij de finish is er, naast water en sportdrank, voor elke deelnemer een stuk fruit.

Er zijn 17 wisselpunten voor de estafettemarathon. Informatie over de wisselpunten vind je via de routepagina.